Folkfest för Gaza

Fredagen den 7 augusti mellan klockan 14:00 – 23:00, bjuds malmöborna till fest för Gaza av organisationen Ship to Gaza, i samarbete med Emmaus Björkå, Folkets Park och ABF. Det blir en folkfest; med öppen park och fritt inträde. Arrangemanget stöds genom att festdeltagarna köper pins och lämnar bidrag i insamlingsbössor. Det blir massor av solidaritet, musik, dans och glädje.

Vi vill bjuda malmöborna på en stor glädjefest där de kan visa sin solidaritet och stöd för gazaborna genom att festa, menar Martina Skowronski som företräder organisationen.

Efter överfallet på Gaza i vintras lovade västländerna, bland annat Sverige, att bistå det redan sedan tidigare hårt ansatta området med återuppbyggnaden. Ännu har inte detta skett. Den israeliska blockaden av staden har effektivt hindrat införandet av bygg- och reparationsmaterial. Därför planerar nu den religiöst och politiskt obundna organisationen Ship to Gaza, att skeppa in sådant som Gaza-borna önskar sig: cement, solpaneler, sötvattenomvandlare. Biståndet kommer från vanliga svenskar och det ges åt vanliga palestinier, i Gaza.

– Ship to Gaza kommer att utrusta, bemanna ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza kommer mottagandet att administreras av partipolitiskt oberoende organisationer, avslutar Martina Skowronski.

Kontaktuppgifter till Ship to Gaza: Martina Skowronski

0734-19 54 28

ship-to-gaza-event-malmo@googlegroups.com

På folkfesten presenterar Ship to Gaza en rad fina artister som ställer upp för det palestinska folket:

Annonser

En reaktion på ”Folkfest för Gaza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s