Uppdaterad: Nygammalt sionistiskt knep för att tysta kritiker

Ännu flera försök att tysta kritiken mot Israel genom att påstå att den är antisemitiskt har nyligen gjorts mot Aftonbladet och dess journalist Donald Boström. Det gäller en artikel om organdonationer och en bild på en skjuten pojke. Nu kräver också Per Gahrton att Boströms anklagelser undersöks, i en debattartikel i Newsmill

Idag 21 augusti rapporterar israeliska Haaretz att Carl Bildt har avvisat israeliska krav på ett officiellt fördömande av Aftonbladets artikel som enligt dem, hävdar att IDF (Israel Defense Forces) soldater dödar civila palestinier för att stjäla mänskliga organ. Bråket har analyserats i en intressant artikel av Åsa Lindenborg i Aftonbladet. De israeliska angreppen mot Aftonbladet har dessutom bemötts av Jan Helin, på ett bra sätt.

Onsdagen den 26 augusti tar Ship to Gaza-aktivisten Dror Feiler upp affären i ETC.Särskilt uppehåller han sig vid Israels skamlösa beskyllningar om att Aftonbladet är en antisemitisk tidning och svenskarna är nazister .

En av Haaretz egna dissidenter, den vänsterintellektuella Gideon Levy menar i en artikel i SvD att Aftonbladets tilltag skymmer det verkliga kriget mot Palestina, med sina verkliga övergrepp mot civila med sin obekräftade story. Men Gideon Levy slår också fast att de israeliska beskyllningarna om Aftonbladets och svenskarnas antisemitism är gravt missvisande. Och att den israeliska regeringens beteende är skandalöst.

Den 27 augusti svarar Dror Feiler på anklagelserna mot Aftonbladet om antisemitism:

[I]ngen har talat eller skrivit om judiska soldater[…] Utan misstankarna riktas mot soldater i den israeliska armén […] Israels armé är inte en judisk armé. I den ingår människor med olika etnicitet och religioner: druser och beduiner är till exempel inte judar (20 procent av Israels medborgare är inte judar)[…]det är felaktigt och dessutom rasistiskt att associera det judiska folket med de brott israeliska soldater misstänks vara inblandade i, vilket inte heller görs i [Donald Boströms] artikel.  läs artikeln här

antisemitism

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s