Ship to Gaza Malmös blogg lever igen, uppdaterad*

Hej och välkomna tillbaka till Ship to Gaza Malmös egen blogg.

Nu drar det ihop sig till våra skepps inbrytning i syfte att undsätta  Gaza stad. Det rör sig om nio fartyg. Främst lastar vi våra första skepp med cement och några eldrivna motorer. Något absolut nödvändigt i en stad där det angripande IDF, den Israeliska krigsmakten hindrat återuppbyggnaden efter sin terrorbombning under julen för två år sedan. Hus måste byggas och en hamn måste  tas i bruk. I detta syfte har redan mudderverk smugglats till staden.

I nio skepp kommer Ship to Gaza och dess syskonorganisationer från hela Europa att bryta blockaden av Gaza med cement, elmotorer och vattenreningsteknologi, i en gemensam aktion. Från Irland har redan ett skepp seglat. Andra finns beredda på flera olika platser. Bland annat i Grekland. De israeliska myndigheterna har sagt att de kommer att angripa varje undsättningsförsök. I strid mot internationella regler och överenskommelser. Skeppens färd kommer att gå över internationellt farvatten.

Ditt stöd behövs. Vi kommer att lyckas ta oss till Gaza inte bara en gång men flera. Du kan köpa cement och sjömil från vår hemsida. Och du kan visa din solidaritet med oss och med skeppen, under dess väg till Gaza. Om allt går som det ska beräknas skeppen anlöpa Gaza 27-28 maj. Då kommer vi att finnas dygnet runt på Gustav Adolfs torg i Malmö. Kom dit och visa ditt stöd. Du kommer att kunna följa färden dels på denna blogg, men också via Ship to Gaza Swedens blog och i tidningar och teve.

Den som vill ansluta sig är välkommen ikväll vid 1730.

Läs mer här

Se vad som händer i Grekland här

mera om vad som händer här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s