Ship to Gaza: Nu går båtarna – vi följer hela resan!

MALMÖ: Ship to Gaza med den svenska båten “Sofia” är nu på väg på den resan som startade för över ett år sedan. Tillsammans med åtta andra fartyg i “Freedom Flotilla” bryter man blockaden mot Gaza och kommer med 10 000 ton humanitär hjälp till det som kallats ”världens största utomhusfängelse”.

Palestinanätverket i Malmö följer spänt Ship to Gaza tillsammans med alla Malmöbor. Från fredag 28 maj kl 12 kommer vi att finns på Gustav Adolfs Torg i Malmö där vi kommer att sända en livestream från båten. Det kommer dessutom att finnas en infopoint med de senaste uppdateringarna, filmvisning, dans, musik, tal och manifestationer.
Olika solidaritetsgrupper i Malmö har arbetat hårt för att samla in pengar till projektet och hittills fått in över 300 000 kr. Palestinanätverkets insamling ”Cement till Gaza”, där privatpersoner kan skänka ett ton cement a 500 kr, har hittills genererat motsvarande 100 ton cement till Gaza och den fortsätter på torget.  Vi håller igång dygnet runt fram tills på söndag eftermiddag då båtarna ska ha nått Gaza.

På fredag kl 14 kommer nätverket att hålla en presskonferens vid tältet där vi hoppas kunna ha med en av de svenska passagerarna från den svenska båten via länk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s