På förekommen anledning

Ship to Gaza Malmö har bombarderats med mejl från sionister. Till dessa vill jag säga 1. Det här är ingen diskussionssida där vi diskuterar huruvida ni har rätt eller inte. Vi utgår från att vi har rätt, inte ni. 2. Ship to Gaza Malmös hemsida sysslar inte med den desiformation och de lögner ni försöker få oss att diskutera istället för fakta i målet. Fakta i målet är att Israel kapat våra skepp på internationellt vatten. Vi är ingen Hamasorganisation, vårt mål är att med humanitärt stöd undsätta det belägrade Gaza.  Jag har aldrig hört någon bygga en bomb av cement, husväggar och vattenrenings maskiner- vilket är den last vi fört. Vi använder inte barn som mänskliga sköldar, som KDs Annelie Enochson har mage att påstå. Vi har inte vägrat föra brev till er krigsfånge. Palestinierna har inte klagat över att vi för in passagerare i Gaza. Vår hjälp behövs. Gaza är belägrat.

I går fick jag ett upprört mejl om att vi inte rapporterat om Hamas militära aktioner. Under vinterkriget förra året såg body countingen ut så här, som jag beskrev det i Helsingborgs Dagblad:

Numera är det ställt bortom tvivel att den israeliska armén i julas begick grova krigsbrott. Vid sidan av statistikens tydliga språk: FN och Röda korset talar om 1434 dödade palestinier, varav endast 235 var stridande. Bland de döda palestinierna fanns det 288 barn. Dessutom sårades drygt 5000 av Gazas invånare varav drygt 1600 barn. På israelisk sida hade 13 dödats ( de flesta genom friendly fire), tio soldater och tre civila, då striderna upphörde den 18 januari i år.

Så finns rapporterna om krigsbrott från viktiga frivilligorganisationer som Amnesty International, Human Rights Watch, och från den israeliska krigsveteranorganisationen Breaking the Silence; de talar samstämmigt om bland annat användningen av vit fosfor mot civila; ”skjut först” -strategin som innebar att soldaterna hade order att betrakta alla invånare, civila såväl som militära, som fiender; användningen av mänskliga sköldar; bombade sjukhus, skolor och FN-byggnader.

Under de två veckorna slakten pågick så förstörde den israeliska armén (IDF) över 3 000 hem och nära 20 000 hus skadades. F-16 stridsplanen, attackhelikoptrarna och stridsvagnarna lämnade hela kvarter i grushögar och Gazas redan svåra ekonomiska situation i ruiner.

Gaza är belägrat. Staden har kallats världens största utomhusfängelse. Det mesta saknas. Det som man på andra håll tar för givet: dricksvatten, betong, elektricitet, mediciner och leksaker är bristvaror. Inget är längre helt, och för att staden åter ska kunna börja fungera måste den få tillgång till det allra nödvändigaste.

Jag säger inte att Hamas gör rätt att skicka Kassam-raketer mot Israel. Men de har enligt gällande rätt, tillåtelse att försvara sig mot israeliska massakrer av detta slag.

I övrigt diskuterar inte jag med pirater

jb

Annonser

4 reaktioner på ”På förekommen anledning

  1. Ping: Signerat – Israel is bound to loose, tal vid Möllevångstorget i Malmö « Ship to Gaza Malmö

  2. Ping: Signerat: Om denna bloggs policy – igen « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s