Stoppa Matchen

Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) skriver idag på sin hemsida att man överväger att ställa in U21-landslagets match mot Israel i Tel Aviv nu på fredag den 4 juni. Isolera Israel uppmanar alla att höra av sig till SvFF och meddela dem att vi inte vill se det svenska landslaget spela mot Israel efter attacken mot Ship to Gaza som dödade 19 människorättsaktivister.

Nedan klistrar jag in det brev jag precis skickade iväg, ni får gärna använda er av det. Sprid till era vänner och bekanta!

/Olof, Isolera Israel Malmö

***

Till: lars-ake.lagrell@svenskfotboll.se

Kopia: lars.richt@svenskfotboll.se, jorgen.lennartsson@svenskfotboll.semikael.santoft@svenskfotboll.sejonas.nystedt@svenskfotboll.se

Ämne: Spela inte mot Israel

Meddelande:

Jag har sett att Svenska Fotbollsförbundet överväger att inte sända U21-laget till Tel Aviv och Israel för att där spela mot det israeliska laget nu på fredag den 4 juni. Vill meddela att jag stöder ett beslut om att inte åka dit, tycker det vore avskyvärt att spela mot Israel efter vad som har skett de senaste dygnen. Den legala och humanitära Frihetsflottan blev attackerad på internationellt vatten och19 människorättsaktivister har blivit mördade och cirka 50 skadade. Det är ett fruktansvärt brott som Israel har gjort sig skyldig till och de måste betala konsekvenserna för detta. Vad som är än värre är att Gaza fortfarande är under en fyra år gammal blockad som stänger inne 1,5 miljoner människor i världens största utomhusfängelse. Blockaden hindrar allt normalt liv och är en inhuman och olaglig kollektiv bestraffning mot en civilbefolkning.

För att idrotten ska kunna fungera som en brobyggare måste den få verka fritt. Svenska Fotbollsförbundet och hela idrottsrörelsen måste ta ställning mot det som just nu pågår – precis som man gjorde mot förtryckarregimen i Sydafrika på 1980-talet. Så länge Israel ockuperar Palestina kan vi inte har något idrottsutbyte med detta land, speciellt inte som Israel genomför riktade attacker mot palestinska idrottsanläggningar och dödar palestinska idrottare.

Hälsningar,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s