Pierre Schori: ”Som chef gav jag ordern: inga skott mot civila om ni blir angripna”

När Israel i ett militärt överfall dödar och bryter mot internationell rätt, försöker landets företrädare att vända blicken mot allt annat än sakfrågan. Likt det kalla krigets kommunistjägare McCarthy försöker man svärta ned meningsmotståndare med falska påståenden och skapa en bild av skräck inför en ständigt närvarande fiende. Henning Mankells rakhyvel blir ett massförstörelsevapen, ”Ship to Gaza” infiltrerat av terrorister och alla kritiker av det israeliska övervåldet Israelhatare och Hamasgynnare.

Ambassadör Dagan försöker denna taktik på några svenska ungdomar tillhörande Judar för Israelisk-Palestinsk Fred och Palestinska föreningen som tilldelades ett stipendium för ett skolprojekt gällande en fredsresa till Israel och Palestina.

Vid ankomsten till Israel i april stoppades gruppen på Tel Avivs flygplats, förhördes och utvisades. Noterbart är att endast de med arabiskt ursprung utvisades. Som skäl angav ambassadören bland annat att de ”öppet ifrågasatta en tvåstatslösning”. Ja, om detta vore ett skäl, så borde flera ledamöter av den israeliska regeringen utvisas.

Man behöver inte ha varit ambassadör vid Förenta Nationerna i New York eller chef för en av FN:s fredsoperationer för att genomskåda den katastrofala hanteringen av ”Ship to Gaza” eller den väloljade israeliska propagandamaskinen.

Läs hela texten i DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s