al Jazeera: Israelisk mediagalenskap

I veckor har den israeliska regeringen bombarderat journalister med uttalanden, pressmeddelanden och videor – som alla gått ut på att Gaza inte lider en humanitär kris, det råder ingen brist på varor till Remsan. De har till och med mobbat Gazas lidande befolkning genom att rekommendera restauranger då de besöker sina kustområden, det skriver al Jazeera.

De har gått så långt som till att antyda att de ombord på Frihetsflottiljen har länkar till al Quaida och andra terroristorganisationer. De har visat sina redigerade versioner av militärt fotografi om vad som hände ombord på Mavi Marmara – rapporter som nu starkt kritiseras av ögonvittnen.

Men den senaste videon som distribuerades på fredagen av den israeliska regeringens presskontor (som tillhör Israels premiärministers kontor och ansvarig för att ackreditera utländska journalister) är smaklös och förolämpande mot de som dödades och sårades på Frihetsflottiljen, och helt uppriktigt stötande – särskilt som den producerats av Jerusalem Posts verkställande chefredaktör Caroline Glick som också extraknäcker för Centrum för amerikansk säkerhetspolitik i Washington (American Center for Security Policy in Washington, DC), det skriver al Jazeera

2 reaktioner på ”al Jazeera: Israelisk mediagalenskap

  1. Ping: Signerat: Flera synpunkter från ”israelvänner” « Ship to Gaza Malmö

  2. Ping: Signerat: Om beskyllningar mot Ship to Gaza för antisemitism*uppdaterad* « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s