Fördöm våldet mot Ship to Gaza

2010-06-01 Vi uppmanar hela den svenska fackföreningsrörelsen att instämma i detta fördömande och att agera för ett hävande av blockaden mot Gaza, skriver sektion 30 i Kommunal Stockholm i ett uttalande.

Israeliska kommandosoldater har stormat Ship to Gazas undsättningskonvoj och dödat minst 19 människor och skadat ett hundratal andra. Denna massaker är ett piratdåd som måste fördömas av en hel värld, skriver sektion 30 i Kommunal Stockholm i ett uttalande.

Vår sektion och avdelning har tidigare gett humanitärt stöd till Gazas barn efter Israels krigsattacker. Att försöka bryta Israels fortsatta blockad mot Gazas befolkning och undsätta dem med byggnadsmaterial, avsaltningsanläggningar, mediciner och andra livsförnödenheter, som Ship to Gaza försökt göra, anser vi vara en nödvändig humanitär biståndsinsats.

När nu Israel inte drar sig för att ta till övervåld och skjuta ihjäl människor som försöker bidra till att lindra nöden i Gaza, vill vi uttrycka vår avsky för den israeliska regeringens brottsliga handlingar. Vi uppmanar hela den svenska fackföreningsrörelsen att instämma i detta fördömande och att agera för ett hävande av blockaden mot Gaza.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s