Sista meddelandet från Corrie

Fredsaktivisterna ombord på SS Rachel Corrie destinerad till Gaza har enhälligt beslutat att fortsätta sin färd till Gaza. Detta för att möjliggöra för hoppet och ambitionen att föra lasten ombord till Gazas folk, vilken den tillhör.

Det är också för att försöka uppfylla det hopp och ambitioner som olika givare som önskar att se biståndet leverat direkt till Gaza och till Gazas folk och inte genom tredje part. Fredsaktivisterna betraktar belägringen som tvingats på Gaza illegal, och varje försök att hindra leveransen av sådant bistånd som brott mot mänskligheten och kränkningar mot mänskligheten som gör våld på internationell lag, och accepterade normer och den civiliserade världens praxis.

Alla aktivister ombord kräver att de ska ges fri lejd för den fortsatta resan för att leverera lasten destinerad till Gaza.

Fredsaktiviterna har också helhjärtat förklarat att de alla är att betrakta som obeväpnade civilister. Lasten ombord på SS Rachel Corrie innehåller inga apparater som kan användas i skadliga syften.
I ljuset av särskilda krav från den israeliska myndigheterna, har aktivisterna därför enhälligt gått med på att tillåta en inspektion av lasten ombord på SS Rachel Corrie. De efterfrågar att en internationell  oberoende enhet, önskvärt med inspektörer från FN, bordar fartyget och gör vad som är nödvändigt för att certifiera naturen av lasten ombord. Just nu är SS Rachel Corrie 150 sjömil från Gazas 25 sjömilsgräns.

Redovisat å Fredsaktivisternas vägnar av Perdana Global Peace

Organisation, Kuala Lumpur, Malaysia

För frågor, vänligen kontakta;

1. Ram Karthigasu +60122270159

2. Sufi Yusoff (sufi71@gmail.com)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s