Svenska deltagare från Ship to Gaza demonstrerade i Malmö

Lördagen den 5 juni demonstrerade runt 2500 personer i en demonstration till stöd för Ship to Gaza som Palestinanätverket i Malmö arrangerade. Vid samlingen på Gustav Adolfs Torg talade Edda Manga, en av de svenska deltagarna på den turkiska båten där nio personer dödades av israeliska millitär.

Edda Manga började med att tacka för det fantastisk stöd som Ship to Gaza fått i Malmö:
– När vi satt i israeliskt fängelse visste vi att ni fanns där i Malmö och stöttade oss.

– För befolkningen i Gaza kan det kanske verka som ett misslyckande, men vi lovar er, vi kommer tillbaka! Vi ger inte upp – en dag ska vi segla in i Gaza hamn!

På Möllevångstorget fanns den svensk-israeliske tonsättaren Dror Feiler, också han deltagare på den svenska båten, med via länk och talade till deltagarna.

Dror Feiler: Vi har visar att det gör skillnad att agera. Genom detta projekt har världen börjat kräva att blockaden upphör. Vi har föst politikerna framför oss och idag säger alla samma sak: Sarkozy, Blair, Clinton – till och med Berlosconi! – häv blockaden av Gaza!

Per Garthon,
ordförande för Palestinagrupperna talade även han på Möllenvångstorget:

-Jag vet inte hur många gånger vi har stått här tillsammans. Gång på gång på gång tillåts Israel bryta mot FN-resolution efter FN-resolution. Det är nog nu! Israels så kallade vänner säger ofta att man inte ska särbehandla Israel, och det är faktiskt en sak jag håller med om: behandla Israel på samma sätt som andra länder som bryter mot folkrätten – Sudan, Uzbekistan osv. Sanktioner och bojkott av Israel är det enda som de verkar förstå! Vi måste agera!

Under demonstrationen fortsätte Malmöinsamlingen till Ship to Gaza som på en vecka har fått ihop runt 100 000 kronor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s