Signerat – Israel is bound to loose, tal vid Möllevångstorget i Malmö

Mina bröder och systrar – kamrater mötesdeltagare

Vi anklagar Israels propagandaapparat som dränker medierna med hatfyllda lögner, förtal och desinformation. Man försöker på så vis ta kontrollen över det offentliga samtalet i ett främmande land. Vi betraktar det som krigshandlingar.

Vi anklagar Israels propagandaapparat som dränker medierna med motsridiga uppgifter. Och med marinens egenhändigt redigerade videor. Medan man försöker sätta munkavle på de egna medierna. På så vis vill man sätta fokus på andra saker än det som verkligen hänt och händer i Gaza och med Frihetsflottan.

Vi anklagar den israeliska propagandaapparatens lögner och förtal som syftar till att dra uppmärksamheten från det faktum att Gaza är ett belägrat område. Från att Israel kapar biståndssändningar på internationellt vatten. De påstår än att Ship to Gaza är en terroristorganisation; än  att våra turkiska kollegor i IHH har nära band till al Qaida.

Dessa lögner och detta förtal tillbakavisar vi med kraft. Vi är ingen hamasorganisation. Syftet med Ship to Gaza är solidaritet. Solidaritet människor emellan. Våra bröder och systrar i Gaza har lika stor rätt som vi själva till tjänligt vatten, att dricka eller att duscha i. De har lika stor rätt som vi själva att bo någonstans, till sjukvård och till elektricitet. Något som de nu förnekas av israelerna.

Men Israels lögner och förtal tar inte slut där. Vi har fått höra att vi använder barn som mänskliga sköldar. En oerhörd lögn. Vi har fått höra att vi vägrat föra brev till Gilad Shalit som är Hamas krigsfånge. Ännu en lögn. Vi har fått höra att Palestinierna har klagat över att vi för in passagerare i Gaza. Det är kort sagt skitsnack.

Det de israeliska lögnerna syftar till är att dra uppmärksamheten från att Israel vid upprepade tillfällen denna vecka gjort sig skyldiga till kriminella handlingar. De har kapat alla flottans skepp på internationellt farvatten. De har mördat minst nio personer.

Enligt folkrättsjuristen Lynda Brayer har israelerna i sina kapningsföretag gjort sig skyldiga till brott mot freden och brott mot mänskligheten, enligt Nürnbergrättegångens domar och Haagkonventionens text.

Detta bekräftas i de obduktionsprotokoll som Turkiet offentliggjorde i morse (lördags förmiddag). De flesta av de bekräftade dödsoffren på vårt fartyg Marmara hade skjutits minst en gång. I flera fall hade offren skjutits fem eller sex gånger med 9. ammunition. Den man som hade dödats med endast ett skott – hade skjutits på mycket nära håll i pannan.

Det rörde sig alltså i nästan alla fall av rena avrättningar. Skotthål återfanns i de flesta fallen därför i nacken eller i pannan.

Men Israel is bound to loose, för att parafrasera den amerikanska folksångaren Woody Guthrie.

Vårt skepp Rachel Corrie kapades i förmiddags klockan kvart i tolv. Deras radiokommunikation hade då störts ut av marinen sedan klockan 5, och sedan dess har marinen redigerat ihop material som de presenterat för världspressen. Vi tar inte detta material på allvar. Vi hälsar våra bröder och systrar på Corrie med det iriska Tiocfaidh ár lá, vår dag ska komma.

För Israel is bound to loose också i informationskriget.

Israel förlorade då de gjorde allvar av sina hot att kapa våra fartyg och kidnappa de ombord. Det står i strid mot internationell lag. Det är förbjudet.

Vi har visat att Israel kommer att tvingas öppna Gaza; Israel har fel.

Israel gör fel i att bomba och belägra Gaza. Att bomba och belägra städer och stadsdelar var fel i Warszawa-ghettot, Leningrad, Hanoi, Sarajevo och Mostar. Det är inte mer rätt nu i Gaza 2010, än det var då. Det är alltid fel att föra krig mot civila.

Israel gör fel i att kapa våra fartyg. Israel gör fel i att bygga en mur långt innanför 1967 års gränser. Israel gör fel i att bygga nya väpnade kolonier i ett land som inte är deras.

Det är därför Israel is bound to loose.

Vi vinner istället.

Ship to Gaza och Frihetsflottiljen har redan vunnit.

Vi har vunnit på gator och torg här i Sverige. Vi har genom vakor och möten skänkt uppmärksamhet åt den humanitära katastrof som utspelar sig i det belägrade Gaza.

Vi vann genom att vi sjösatt nio fartyg med destination Gaza, trots oavbrutna israeliska försök att skrämma oss att låta bli.

Vi vann eftersom vår information om situationen i Gaza varit korrekt. Medan israelerna pumpat ut lögner och desinformation i fåfänga försök att vinna Europas sympati.

Vi har vunnit genom att vi besegrat Israels hårdföra diplomati, och dess påtryckningar mot Cypern. Våra författare och parlamentariker kunde slutligen borda våra skepp. Vi vann då Egypten öppnade gränsen mot Gaza; då skeppet Rachel Corrie inte lät sig avskräckas genom sjöröveri och mord; då EU:s ”utrikesminister” Catherine Ashton ställde sig på vår sida; då den israeliska tidningen Haaretz tog vårt parti; Vi vann då över 3000 israeler demonstrerade för vår sak i Tel Aviv; då Rabbiner för mänskliga rättigeter undertecknade ett upprop för vår rätt att segla till Gaza.

Vi vann då Dror Feilers välsignade saxofon sjöng internationalen från fören av vårt skepp Sofia.

Numer står världen på vår sida. Vi vann därför att vi har rätt. Och Israel is bound to loose.

Ni kan aldrig skrämma oss med era vapen.

Innan sommaren är slut kommer vi att sända 30 skepp till Gaza. Och jag anmäler mig härmed till att segla med dem.

Israel is bound to loose

Leve Palestina

Leve Intifadan

JB

talaren vid Möllevångstorget, Foto: Lars Paulström

Talaren vid Möllevångstorget i Malmö(Foto: Lars Paulström)

En reaktion på ”Signerat – Israel is bound to loose, tal vid Möllevångstorget i Malmö

  1. Ping: Signerat: Lite om lögner « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s