Vänsterpartiet: – Israels folkrättsbrott måste få konsekvenser

Idag höll riksdagen en extrainsatt aktuell debatt på begäran av Vänsterpartiet om Israels blockad av Gaza-remsan och bordning av Ship to Gazas fartyg. Vänsterpartiet ville få besked från Carl Bildt om vilka konsekvenser Israels folkrättsbrott får för Sveriges relationer till Israel. För Vänsterpartiet deltog Hans Linde, utrikespolitisk talesperson.

– Efter tre år med israelisk blockad mot Gaza-remsan är det uppenbart att världssamfundet, inklusive Sverige, i grunden misslyckats med sin politik. Ord räcker inte, de måste nu omsättas i handling och politiska åtgärder, säger Hans Linde. Vi borde avbryta det militära samarbetet med Israel, suspendera EU:s förmånliga handelsavtal och verka internationellt för sanktioner.

Carl Bildt deltog i debatten och avfärdade alla krav på åtgärder mot Israel.

– Den borgerliga regeringen har vid en rad tillfällen gett sitt stöd för sanktioner mot andra länder, varför kan man inte göra det mot Israel? frågar sig Hans Linde. Sverige behöver en
utrikesminister som inte bara kommenterar världen från Stockholm, utan som aktivt och internationellt agerar för förändring.

För mer information:

Hans Linde 0702-900740

Vänsterpartiets presstjänst 070-6200064

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s