Afrikagrupperna, Emmaus och Latiamerikagrupperna ser inkonsekvenser i Sveriges politik i Palestina

Det finns en inkonsekvens i de borgerliga partiernas politik. I enkätsvaren förespråkar de att mekanismer för att utkräva respekt av mänskliga rättigheter ska finnas med i internationella handelsavtal, samtidigt som de inte är beredda att agera när Israel begår grova kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

Vi utgår från att samtliga borgerliga partier ser den breda opinionen i Sverige efter attacken mot Ship to Gaza som en anledning att ompröva rimligheten att ingå handelsavtal med stater som ockuperar andra länder.

Även Socialdemokraterna är något svävande i enkätsvaren och behöver börja tala klarspråk och avvisa handelsavtal med länder som ockuperar andra länder i strid mot internationell rätt. Mona Sahlin sa så sent som den 31/5 att blockaden mot Gaza måste upphöra, att handelsavtalet mellan EU och Israel ska suspenderas och att den svenska militärattachén i Tel Aviv kallas hem. Vi hoppas att Socialdemokraterna följer upp dessa löften.

Undersökningens frågor ställdes till partierna från den 22 april till den 18 maj. Alltså strax innan attacken mot Ship to Gaza. Rimligtvis borde intresset för en politik som sätter hårdare press på Israel inte ha minskat efter övergreppen.

Läs texten i Svenska Dagbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s