Gideon Levy: Gazaflottiljen driver ned Israel i ett hav av dumhet

Självklart förde fredsflottiljen inte fred, och den lyckades inte ens ta sig till Gazas kust. De planerade motaktionerna inkluderade bogseringen av skeppen till hamnen i Ashdod, och har återigen bogserat oss till dumhetens och felhandlandets hamn.

Den Israeliska propagandaapparaten har nått nya höjder i sin hopplöshets feber. Den har distribuerat menyer från Gazas restauranger, tillsammans med felaktiga påståenden. Den har generat sig själv genom att engagera sig i en ytlig strid om allmänhetens välvilja, som de kanske mått bättre av att inte inleda sig i.

De vill bibehålla den ineffektiva, illegala och oetiska belägringen av Gaza och inte låta ”fredsflottiljen” docka utanför Gazas kust? Det finns inget att förklara, särskilt inte för en värld som aldrig kommer att köpa nätet av förklaringar, lögner och taktik.

Bara i Israel accepterar folk fortfarande denna skam. Som i en uråldrig ritual före drabbningarna, jublade folk i kör utan att ställa några frågor. Vituniformerade soldater gjorde sig redo i vårt namn. Talesmän levererade sina bedrägliga förklaringar i vårt namn. Den groteska scenen utfördes på vår bekostnad. Och bokstavligt talat ingen av oss har stört föreställningen.

Och kören har stämt upp i sånger om falskhet och lögner.

Vi har alla sjungit i kören att det inte pågår någon humanitär kris i Gaza.

Vi utgör alla delar av den kör som påstår att ockupationen av Gaza avslutats, och att flottiljen utgör en våldsam attack mot Israels suveränitet – cementen är till för att bygga bunkrar och konvojen har bekostats av det turkiska muslimska brödraskapet. Den israeliska belägringen av Gaza kommer att kullkasta Hamas och frige Gilad Shalit. Utrikesdepartementets talesman Yossi Levy, en av de löjligaste propagandisterna, överträffade sig själv då han utan att blinka förklarade att biståndskonvojen som närmade sig Gaza utgjorde ett brott mot internationell lag. Right. Exactly.

Läs Gideon Levys hela artikel i Haaretz

Annonser

En reaktion på ”Gideon Levy: Gazaflottiljen driver ned Israel i ett hav av dumhet

  1. Ping: Signerat: Israelisk ”oberoende kommission” ännu ett propagandatrick « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s