Optimistisk Dror Feiler i Aftonbladet

Låt oss hejda spekulationerna, lögnerna, ryktesspridningen och allehanda falsarier kring bordningen och dödandet av nio människor på Mavi Marmara. För de bilder vi hittills fått se på attacken mot Freedom Flotilla är den israeliska arméns bilder. Om omvärlden ska fås att tro på dessa bilder måste Israel först lämna tillbaka alla de hundratals videoinspelningar och bilder som dokumenterade attackerna, så de kan visas fritt. Först då kan vi se vad som verkligen hänt. Och från alla vinklar.

Det faktum att armén beslagtagit alla datorer, videokameror och mobiltelefoner är en fingervisning om att inte sanningen får komma fram. För om ingenting finns att dölja vill jag personligen ha tillbaka mina videokameror och filmerna jag tog under attackerna av vår båt. Och allt Al Jazeeras material måste lämnas tillbaka. Det rör sig om material från 60 journalister och hundratals aktivister som konfiskerats av Israels armé.

Dessa bilder som Israel kablat ut över världen ska nu tvinga oss att stå till svars, inte de som angripit oss med fregatter och korvetter, zodiakbåtar, helikoptrar, chockgranater, el­pistoler, gummikulor på nära håll och skarp ammunition! Inte de som trotsar FN-resolutioner, som satt en och en halv miljon människor under folkrättsvidriga förhållanden, de ska inte ställas till svars. Nej, plötsligt ifrågasätts vi, inte de sjörövare som angrep oss 78 sjömil från kusten, till och med tio sjömil bortom den gräns som Israel själv hittade på för några dagar sedan.

läs hela texten i Aftonbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s