Dan Israel i Expressen: Med förgiftade cynismer

Dan Israel reagerar med kraft på Bernard-Henri Lévys Ship to Gaza-artikel.
Jag har aldrig läst en artikel så lögnaktig, cynisk, okunnig och ärekränkande som Bernard-Henri Lévys om Gaza (Expressen 10/6).

Det är lögn att det enda blockaden omfattar är ”vapen och material för tillverkning av vapen”. Varför står då godis, kryddor och cement på listan över förbjudna varor?
Cynisk därför att Lévy påstår att det är desinformation att befolkningen utsätts för omänsklig behandling. Att nyfödda kommer att dö i väntan på vård medan Israel undersöker föräldrarnas politiska åsikter är inget annat än omänskligt (Läs Staffan Lindbergs artikel i Aftonbladet 7/6)

Okunnig därför att Lévy inte har vetskap ens om grundläggande fakta som hur många som ingick i FN:s Goldstonekommission eller hur länge den arbetade.
Ärekränkande när han ifrågasätter resultatet med hänvisning till att kommissionen skulle vara anti-sionister. Goldstone själv är uttalad sionist.
Inte heller stämmer det på Hina Jilani, jurist vid Pakistans högsta domstol, tillika FN:s generalsekreterares speciella representant vad gäller situationen för människorättsförsvarare.
Var finns bevisen för att Christine Chinkin, professor i folkrätt, eller överste Desmond Travers, är militanta antisionister? Hittills har inga folkrättsexperter varit kritiska mot rapportens fakta eller slutsatser. Hans Corell har till exempel vid ett flertal tillfällen lovordat rapporten.

läs hela Dan Israels text här

Annonser

En reaktion på ”Dan Israel i Expressen: Med förgiftade cynismer

  1. Dan Israel har ett mycket viktigt ärende när han uttalar farhågor om att en av den internationella rättens grundprinciper, nämligen den om havens frihet nu hotas genom att Greklands regering har fallit undan för påtryckningar om att stoppa Freedom Flotilla. Om EU:s högsta organ stillatigande accepterar denna undfallenhet har man där inte mycket av vare sig folkligt förtroende eller heder i behåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s