Signerat: Israel fegar för undersökning. Ship to Gaza kräver att den genomförs

Att Israels marin, som själv påstår att de har världens bäst utbildade kommandosoldater, framstår som fega då de skjuter ihjäl obeväpnade ickevåldsaktivister; är rädda att de två libanesiska skeppen som snart seglar med en besättning bestående till stor del av nunnor och en last av humanitärt bistånd ska utgöra en krigshandling, bekymrar dem föga. Det borde därför inte förvåna någon att dessa fega stackare inte törs släppa in en oberoende undersökningskommission för att utreda ifall brott begåtts. Svaret vet vi redan. Det finns inget att undersöka. Israel har gjort sig skyldiga till fredsbrott och brott mot mänskligheten, enligt folkrätten. De patetiska krumbukterna de försöker göra är närmast farsartade, som i en sketch av Monty Python

Så här lyder ett pressmeddelande från Ship to Gaza idag:

Enligt BBC har Israels försvarsminister, Ehud Barak, bett FN:s generalsekreterare, Ban Ki-moon, att skrinlägga alla planer på en oberoende internationell utredning av händelserna när Ship to Gaza/Frihetsflottan bordades av israeliska soldater med följd att nio människor dödades och fler än trettio skadades. Baraks argument är att nya försök att bryta blockaden sjövägen organiseras runt om i världen. Bland annat har ett fartyg med ett drygt femtiotal kvinnliga fredsaktivister fått klartecken från Libanons transportministerium att avsegla mot Gaza, via Cypern.

Enligt Barak anser Israel att den egna undersökningskommissionen, som mött stark kritik också på hemmaplan, uppfyller alla krav som man ställa på opartiskhet och trovärdighet – en uppfattning som den israeliska regeringen är tämligen ensam om i världen.

UNRWA, FN:s flyktingorganisation på plats i Gaza, anser inte att det israeliska beslutet i förra veckan att ”lätta” på blockaden är tillräckligt:
– Vi behöver får blockaden helt hävd, sade UNRWA:s talesman Christopher Gunness på måndagen enligt TT-Reuters. Den israeliska strategin är att förmå det internationella samfundet att tala om en säck cement här och ett projekt där. Vi behöver fullständig fri tillgång via alla gränsövergångar.
Ship to Gaza uppmanar den svenska regeringen, EU, FN och hela det internationella samfundet att inte backa från det självklara kraven på att häva blockaden mot Gazas befolkning samt att omedelbart tillsätta oberoende internationell utredning av det israeliska piratdådet. Ytterst är det en fråga om inte bara rättvisa för de drabbade utan det internationella samfundets trovärdighet i fråga om folkrätt och internationella lagar.
Är det någon mer än jag som kommer att tänka på följande Monty Pythoncitat?

[Biggles holds out two ordinary modern household cushions]

Biggles: Here they are, lord.
Ximinez: Now, old lady — you have one last chance. Confess the heinous sin of heresy, reject the works of the ungodly — *two* last chances. And you shall be free — *three* last chances. You have three last chances, the nature of which I have divulged in my previous utterance.
Wilde: I don’t know what you’re talking about.
Ximinez: Right! If that’s the way you want it — Cardinal! Poke her with the soft cushions!

[Biggles carries out this rather pathetic torture]

Ximinez: Confess! Confess! Confess!
Biggles: It doesn’t seem to be hurting her, lord.
Ximinez: Have you got all the stuffing up one end?
Biggles: Yes, lord.
Ximinez [angrily hurling away the cushions]: Hm! She is made of harder stuff! Cardinal Fang! Fetch…THE COMFY CHAIR!

[JARRING CHORD]

[Zoom into Fang’s horrified face]

Fang [terrified]: The…Comfy Chair?

[Biggles pushes in a comfy chair — a really plush one]

Ximinez: So you think you are strong because you can survive the soft cushions. Well, we shall see. Biggles! Put her in the Comfy Chair!

[They roughly push her into the Comfy Chair]

Ximinez [with a cruel leer]: Now — you will stay in the Comfy Chair until lunch time, with only a cup of coffee at eleven. [aside, to Biggles] Is that really all it is?
Biggles: Yes, lord.
Ximinez: I see. I suppose we make it worse by shouting a lot, do we? Confess, woman. Confess! Confess! Confess! Confess
Biggles: I confess!
Ximinez: Not you!

Annonser

En reaktion på ”Signerat: Israel fegar för undersökning. Ship to Gaza kräver att den genomförs

  1. Ping: Signerat: Rättshaveristlobbyn ger sig inte i första taget « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s