Ship to Gaza: ”Blockaden ska hävas, inte lättas!”

Enligt nyhetstelegrammen (TT citerad av dn.se 100615) ”hoppas” EU:s utrikesministrar på ”lättnader” i Israels illegala, inhumana och för alla parter destruktiva blockad mot Gaza. Efter mötet, som ägde rum i Luxemburg under måndagen, sade den förre brittiske premiärministern Tony Blair att han ”tror” att det finns en vilja hos den israeliska regeringen att ”lätta” på restriktionerna. Den svenske utrikesministern Carl Bildt ”tror” också han att det finns möjligheter till ”lättnader”.

Till förslaget från Israel om att tillsätta en den egen, ensidig undersökning för att undersöka de egna flagranta brotten, tog EU:s utrikesministrar inte ställning

Ship to Gaza upprepar de krav som tidigare riktats till såväl Sveriges utrikesminister Carl Bildt som EU:s ”utrikesminister”, Catherine Ashton, och som hela världssamfundet – med några betecknande undantag – ställer sig bakom:

För det första: blockaden måste hävas, inte lättas eller lindras. En blockad ”light” är också en blockad. Gazas befolkning måste själv få bestämma över sitt territorium och dess gränser.

För det andra: en oberoende, internationell utredning måste tillsättas för att utreda händelseförloppet under den israeliska bordningen av Ship to Gaza/Frihetsflottan. Det är direkt stötande för rättskänslan att låta den misstänkte brottslingen – i det här fallet Israel – själv utreda brottet som han anklagas för.

Ship to Gaza-Sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s