Ship to Gaza till Gotland

Under den kommande så kallade Almedalsveckan går färjorna och flygplanen fullastade till Visby. Allt medan blockaden mot befolkningen i Gaza fortsätter. Deras rörelsefrihet kontrolleras in i minsta steg av den israeliska militärmakten. Ship to Gaza/Frihetsflottan har under den senaste månaden bidragit till att blockaden mot Gaza hamnat högre upp på den internationella politiska dagordningen. Utan tryck underifrån kommer politikernas prioritering snart åter att dala. Vi tänker inte ge dem den möjligheten.

Först och främst genom att planera för nya solidaritetskonvojer till Gaza. Men också genom att synas ordentligt under Almedalsveckan. Ship to Gaza har satt samman ett digert program. Sju av de svenska passagerarna berättar vid olika tillfällen om situationen i Gaza, om vår organisation och förstås om den brutala attacken av fartygen. Vi blickar även framåt och diskuterar konsekvenserna av aktionen och hur vi ska gå vidare för att blockaden slutligen skall hävas.

Tisdagen den 6 juli

Kl: 12.00-12.50 på utescenen, Internationella Torget, i hamnen: Henry Ascher och Edda Manga berättar sina ögonvittnesskildringar. Efteråt bjuder Ship to Gaza in publiken till diskussion. Hur ser framtiden ut för Ship to Gaza? Omvärlden fördömde attacken och krävde att blockaden av Gaza skulle hävas, vad har hänt sedan dess? Hur sätter vi press på våra politiska representanter så att de går från ord till handling?

Onsdagen den 7 juli

kl. 10.30- 12.30 på Alternativa Politikerveckan, St. Hansskolans bibliotek: Ulf Carmesund och och Henry Ascher berättar sina ögonvittnesskildringar. Efteråt bjuder Ship to Gaza in publiken till diskussion. Hur ser framtiden ut för Ship to Gaza? Omvärlden fördömde attacken och krävde att blockaden av Gaza skulle hävas, vad har hänt sedan dess? Hur sätter vi press

på våra politiska representanter så att de går från ord till handling?

kl 15.00- 16.00 i Broderskapsrörelsens lokal i Metodistkyrkan, Visby innerstad: Ulf Carmesund ger sitt vittnesmål. Därefter följer en debatt med partiföreträdare om blockaden av Gaza. Efter den blodiga israeliska attacken mot The Freedom Flotilla så fördömde samtliga riksdagspartier Israels agerande och krävde att blockaden skulle hävas. Vad har hänt sedan dess? Hur går man från ord till handling? Vad bör Sverige och EU göra för att sätta press på Israel för att blockaden av Gaza ska hävas?

Torsdagen den 8 juli

kl. 16.00- 17.20 på utescenen, Internationella Torget, i hamnen: Mehmet Kaplan och Saman Bona berättar sina ögonvittnesskildringar. Paneldiskussion med företrädare från det svenska civilsamhället och fackrörelsen. Organisationer och fackförbund har fördömt Israels agerande och krävt att blockaden av Gaza måste hävas, och många har visat sitt stöd för Ship to Gaza. Vad får detta för konsekvenser? Vad kan folkrörelsernas och fackförbundens Sverige göra för att sätta press på Israel och på våra egna folkvalda politiker? Vad har gjorts och vad återstår att göra?

Fredagen den 9 juli

kl. 12- 13.30 talare: Dror Feiler, Victoria Strand berättar sina ögonvittnesskildringar. Därefter följer en debatt med partiföreträdare om blockaden av Gaza. Efter den blodiga israeliska attacken mot The Freedom Flotilla så fördömde samtliga riksdagspartier Israels agerande och krävde att blockaden skulle hävas. Vad har hänt sedan dess? Hur går man från ord till handling? Vad bör Sverige och EU göra för att sätta press på Israel för att blockaden av Gaza ska hävas?

Länkar:

Internationella Torget http://www.ostersjotorget.se/

Alternativveckan http://www.alternativveckan.se/

Almedalsveckan http://www.almedalsveckan.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s