Skamligt och rättsvidrigt förbud mot tyska IHH

Inrikesministerns förbud mot den i Frankfurt am Main baserade Internationale Humanitäre Hilfsorganisation (IHH) är skamligt och rättsvidrigt, sade IHH:s ordförande Mustafa Yoldas i ett första uttalande på måndagskvällen. Han meddelade också att en rättslig prövning av beslutet om förbud omedelbart inleds.

”IHH förbjöds i dag med motiveringen att organisationen stödjer Hamas och därmed strider mot principen om samförstånd mellan folken. Med humanitär hjälp som täckmantel skulle IHH stödja grupper för socialt arbete som lyder under Hamas. Därmed skulle Hamas avlastas finansiellt enligt inrikesministern.

IHH förfar inte cyniskt, som inrikesministern hävdar, det är förbudet som uppfyller alla kriterier för cynism. Förbudet är infamt och människoföraktande, då det innebär en uppmaning till hjälporganisationer och människor i allmänhet att inte bistå offren för den israeliska regeringens folkrättsvidriga förtryck.

Enligt inrikesministerns motivering borde väl också FN eller Röda korset beläggas med förbud. Straffet slår mot hjälpen till den lidande befolkningen i Gaza. Den tyska statsmakten gör sig till en beredvillig verkställare av den israeliska politiken vars terror drivit det palestinska folket därhän att dess existens är hotad.

Det är den israeliska ockupationen och statsterrorn som gör att palestinierna i Gaza med nöd och näppe klarar livhanken. Nu ska uppenbarligen den humanitära hjälpen till den lidande befolkningen i Gaza stoppas. Det är makabert, att inrikesministern straffar dem som tar hand om föräldralösa barn, i stället för att kritisera dem som ger upphov till föräldralösheten.

Det är en otrolig akt av statlig godtycklighet  att förbjuda en organisation, som uteslutande ägnar sig åt humanitärt bistånd, som det senaste året varit aktivt inte bara i Palestina utan i ytterligare 79 länder. Arbetet har omfattat omhändertagande av föräldralösa barn, utvecklingshjälp och katastrofhjälp, bl.a. i Haiti. Organisationen har aldrig berört frågan om Israels rätt att existera eller förespråkat användning av våld.

I stället för att framhäva IHH för dess särskilda så gott som uteslutande förtroendefulla humanitära förtjänster förbjuds organisationen på fabricerade grunder och genom lätt genomskådad politisk beräkning.  Därmed skadas förbundsrepublikens anseende avsevärt i stora delar av världen. Vår fasta övertygelse är att dessa åtgärder inte håller vid en rättslig prövning i en rättsstat.”

Läs mer i Die Junge Welt

Läs om turkiska IHH här

Annonser

En reaktion på ”Skamligt och rättsvidrigt förbud mot tyska IHH

  1. Ping: Tweets that mention Skamligt och rättsvidrigt förbud mot tyska IHH « Ship to Gaza Malmö -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s