Signerat: Flera synpunkter från ”israelvänner”

Efter den saxade artikeln ur SvD häromdagen, om stölden av Henning Mankells manus, drabbades bloggen av en störtskur mejl från lobbyn; Isak BK Aasvestad tyckte exempelvis att manuset var oviktigt. Det har han alldeles rätt i, det fanns ju dessutom en kopia av manuset. Det är mycket viktigare att inte återuppbyggnaden av Gaza kunnat komma igång än eftersom det inte går att föra in konstruktionsvaror i Gaza; det finns inget rent vatten i staden; Israelerna ger staden tillgång till el när det passar dem; sjukhustransporter stoppas; avrättningar på nära håll; samt allt annat man kan läsa mer om på denna blogg.

Dessutom är det viktigare att belysa det israeliska aggressionskrig som dödade 1434 palestinier, varav endast 235 var stridande. Bland de dödade var 288 barn. Dessutom sårades drygt 5000 av Gazas invånare varav drygt 1600 barn. Och som smulade sönder hundratals bostadshus och hela Gazas ekonomi.

Det Isak tyckte var viktigare än Mankells manus, var inte några tusen palestiniers död eller bagateller som förstörda skolor och sjukhus (de handlar ju bara om Palestinier, under massakern i Gaza förra vintern gick det  som sagt över 1400 palestiniers liv mot tretton israeliska, varav flertalet avlivade genom egna arméns försorg). Istället framhåller han  att det ”snart kommer att öppna en stor lyxig shoppinggalleria” i Gaza. Om det är sannare än alla andra lögner israelerna prånglat ut (å ännu flera här) så vem ska handla i shoppinggallerian? Palestinierna har ingen ekonomi och saknar därför pengar. Om det mot förmodan är sant så innebär det  ett hån mot ett redan trakasserat folk.

Grattis Isak. Du får pris för mest cyniska kommentar på denna blogg.

Hallelulja igen

Om lobbyns megafoner inte vill nämnas vid namn på denna blogg som vid ett flertal tillfällen publicerat sin policy. och igen här, och en fyra fem gånger till, så föreslår jag att den personen inte mer skriver till bloggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s