Den halvanonyma Stefan i farten igen

Den halvanonyma rättshaveristen Stefan kan inte låta bli att skriva till bloggen. Han hoppas säkert kunna ödsla min tid. Eftersom jag för en gångs skulle hade lite tid över så testade jag hans taktik. Som vanligt  visade det sig att han låtsas inte kunna läsa svenska, varken tredje eller fjärde genevekonventionen eller ICRCs ställningstaganden på engelska eller svenska. I ”vänlig” ton hoppades han kunna göra mig osäker, på det sätt lobbyn alltid arbetar, då de vill dra bort uppmärksamheten från det faktum att de har fel. På min blogg har bland annat Christian Braw skrivit om sådant.

Nisse

Annonser

2 reaktioner på ”Den halvanonyma Stefan i farten igen

 1. Det här blir nog min sista kommentar eftersom du tycks vilja håna dem som kommenterar hos er. Dessutom verkar du ha raderat mina tidigare kommentar.

  Men här är folkrätten om ockupation.

  RÖDA KORSET (ICRC) som är upphovsmannen till Fjärde Genèvekonventionen förklarar definitionen på ockupation vilket innebär att Israel inte längre ockuperar Gaza sedan fem år tillbaka:

  —-
  Territory is considered occupied when it is placed under the authority
  of the hostile army. The occupation extends ONLY to the territory where
  this authority has been established and CAN BE EXERCISED. The law on
  occupation applies to all cases of partial or total occupation, even if
  such occupation does not encounter armed resistance.

  The ESSENTIAL INGREDIENT FOR APPLICABILITY of the law of occupation is
  therefore the ACTUAL CONTROL exercised by the occupying forces.

  Occupation CEASES when the occupying forces are driven out of or
  EVACUATE the territory.

  Sid 3-6.

  http://www.icrc.org/Web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/5P8EX4/$File/LAW9_final.pdf

  • Svenska sektionen av ICRC skriver den 15 juni 2010: Blockaden av Gazaremsan är på väg in sitt fjärde år och den kväver all möjlighet till ekonomisk utveckling. Gazaborna lever i otrygghet med fattigdom, arbetslöshet och konflikter och kvaliteten på sjukvården håller en rekordlåg nivå. Hela Gazas civilbefolkning bestraffas kollektivt, vilket strider mot Israels förpliktelser enligt internationell humanitär rätt.

   – Blockaden har en förödande inverkan på de 1,5 miljoner människor som lever i Gaza. Därför uppmanar vi Israel att upphöra med blockaden och uppmanar alla som har ett inflytande på situationen, inklusive Hamas, att göra sitt yttersta för att hjälpa Gazas civilbefolkning. Israels rätt att hantera sina legitima säkerhetsintressen måste vägas mot palestiniernas rätt att leva ett normalt och värdigt liv, säger Béatrice Mégevand-Roggo, ICRC:s verksamhetschef för Mellanöstern.

   Enligt internationell humanitär rätt, måste Israel se till att de grundläggande behoven hos invånarna i Gaza, inklusive adekvat hälsovård, är uppfyllda. De palestinska myndigheterna, å sin sida måste göra allt i deras makt för att ge ordentlig vård, leverera el och underhålla infrastruktur för Gazas folk.

   Alla stater en skyldighet att tillåta och underlätta snabb och obehindrad passage av alla hjälpsändningar, utrustning och personal.

   Den israeliske soldaten Gilad Shalit har snart hållits i fångenskap under fem år. Hamas har fortsatt att tillbakavisa ICRC:s begäran om att få besöka Gilad Shalit. I strid med internationell humanitär rätt, har de också vägrat att låta honom komma i kontakt med sin familj. ICRC uppmanar nu återigen de som håller Gilad Shalit fången att bevilja honom regelbunden kontakt med sin familj och poängterar att de också är skyldiga att se till att han behandlas humant och värdigt.
   läs hela texten på Röda korsets hemsida
   Här följer den engelska texten
   När det gäller att jag skulle håna dig, så upplever jag det tvärt om. Trots att jag senast igår förklarade bloggens policy så ignorerar du det helt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s