Koalitionen ”Freedom Flotilla” håller möte i Stockholm. Nästa konvoj har börjat sin resa mot Gaza.

Det har gått mer än två månader sedan Israels dödliga anfall mot Freedom Flotilla den 31 maj 2010. Lite eller ingenting har gjorts för att hålla Israel ansvariga för dess brutala attack som ledde till att nio av våra kollegor miste livet, eller för att förmå Israel att upphöra med de förbrytelser mot det palestinska folket, speciellt Gazas 1,5 miljoner innevånare. Därför kommer vi fortsätta våra globala gräsrotsansträngningar i att stå upp emot Israels ovillighet till kompromisser. Koalitionen ”Freedom Flotilla” har just avslutat sitt möte i Stockholm där vi diskuterade planer på att expandera vår koalition för att inkludera de olika grupper världen om som vill ansluta sig till oss, och även för att intensifiera våra ansträngningar att mobilisera för en ny konvoj.

Världen måste fortsätta kräva av att Israel att samarbeta med den undersökningskommission som FN:s Råd för mänskliga rättigheter satt samman, för att säkerställa oberoende, grundlighet, trovärdighet och en rättvisa för offren. Vi har fundamentala tvivel inför den FN panel som getts i uppdrag av FN:s generalsekreterare, Ban Ki Moon, att undersöka Israels räd mot konvojen. Ett av de främsta tvivlen består i det uppenbara försöket att nedvärdera den pågående undersökningskommission som tillsatts av FN:s Råd för mänskliga rättigheter, vilken Israel ännu inte har accepterat. Generalsekreterarens panel kommer ha ett mycket begränsat mandat att enbart utvärdera de två inhemska undersökningar som pågår i Israel och Turkiet, och kommer därför knappast komma upp till den internationella standard av att vara oberoende och grundliga. Även utnämnandet av den colombianska ex-presidenten Alvaro Uribe som panelens viceordförande kommer försvaga legitimiteten hos denna panel. Uribes regering har inte bara en dokumenterad önskan av att stärka Colombias militära relationer till Israel, utan även president Uribes egna handlingar i relation till mänskliga rättigheter borde undersökas. Förenta Nationerna får inte bli inblandad i ett försök oskyldiggöra grymheter eller förekomma internationella juridiska handlingar på bekostnad av konvojens offer.

Israels påstådda lättnad av blockaden mot Gaza har enbart varit kosmetisk, utestlutande i ett försök att fjärma sig mot kritik av dess illegala politik. Att utöka listan över saker som är tillåtna för införsel till Gaza uppmärksammar inte det grundläggande behovet som dess innevånare har – rörelsefrihet. Hundratusentals män, kvinnor och barn förnekas fortfarande rätten att fritt göra resor av medicinska skäl, utbildningsmöjligheter eller till och med för att återförenas med familjemedlemmar i andra delar av det ockuperade palestinska området. Att tillåta ketchup, choklad och kardemumma hjälper inte heller till med att reparera deras ödelagda ekonomi. Vad som behövs, och vad vi kräver, är det omedelbara och totala borttagandet av blockaden, vilket inkluderar borttagande av reseförbud såväl som exportförbud från Gaza. Vi kräver även att Israel ovillkorligen återlämnar våra beslagtagna fartyg och stulna tillhörigheter.

Israel och våra respektive regeringar måste få veta att vi representerar en växande rörelse bestående av människor i det internationella samfundet som inte tänker stå overksamma medan Israel fortsätter agera utan tillräknerlighet – dödar, lemlästar, fängslar, stjäl och attackerar det mest grundläggande av vår gemensamma mänsklighet. Israel har inte bara medvetet skapat en humanitär kris i Gaza, utan har även skapat en kris för de mänskliga rättigheterna och den mänskliga värdigheten som världen måste uppmärksamma. Det är därför vår konvoj inte enbart siktar på att föra med sig varor för de grundläggande behoven till Gaza, utan även för att utmana den faktiska politik som har lett till att palestinier är i behov av humanitärt bistånd. Därför kommer vi fortsätta sända båtar till Gaza.

Texten på tyska hittar du här

Ship to Gaza Sverige
http://www.shiptogaza.se
Kontaktpersoner:
Mattias Gardell: +46 703036666
Dror Feiler: +46 702855777

Annonser

6 reaktioner på ”Koalitionen ”Freedom Flotilla” håller möte i Stockholm. Nästa konvoj har börjat sin resa mot Gaza.

 1. Så länge palestinierna ser till att Israel tvingas leva bredvid en terroristgegim så kan de inte förvänta sig att demokratin inte gör motstånd för att försvara sig.

  När palestinierna skakat av sig den terroristregim de vade in, och bytt till en regering som vill ha fred med Israel, så kan rörelsefriheten bli som mellan Sverige och Norge. Men inte en dag dessförinnan.

 2. Som tillägg kan påpekas att palestinierna självklart måste ta konsekvenserna av sitt val av en terrorregim som vill driva krig mot Israel. På samma sätt som nazityskarna fick ta konsekvenserna av sitt val av Hitler (han orsakade krig och förlorade. Tyskland blev av med stora delar av sitt fd territorium).

  Palestinierna är inte mindre ansvariga för sina handlingar.

  Den enda skillnaden mot försvarskriget mot Hitler är att Israel inte bombat alla palestinska städer till grus (som de Allierade gjorde mot tyska städer), och att Israel skeppar in allt som civilbefolkningen kan tänkas behöva, i nära samarbete med FN (Marshallplanen och humanitär hjälp till Tyskland kom först efter total nazi-kapitulation).

  Kanske borde Israel istället behandla palestinierna som Frankrike, UK, USA, Holland m.fl behandlade tyskarna?

  @Stefan: Missade du helt exempelvis överfallet mot Gaza under det så kallade Vinterkriget som dödade 1400 palestinier och lämnade Gaza i ruiner? I så fall slå upp tidningarna från förra julen. Å du inte behöver man läsa artikeln som rekommenderas här under (även om den är bra) eller de krångliga texterna på Global Research, de kan vara lite beniga. Det räcker faktiskt med att inte endast löpa i lobbyns ledband, och att bara lyssna till husses röst. Det går att helt enkelt läsa denna blogg noggrant istället, och klicka på några av länkarna.

  Det finns förövrigt ingen anledning för dig att vara aggresiv. Du vet ju hur lätt jag tar bort dina inlägg ifall jag anser dem opassande.
  Nisse

  • @Stefan
   Du borde läsa på lite bättre innan du vräker ur dig en massa tomma floskler. Skolfakta utan bakgrundsanalyser är som ett korsord. En meningslös kunskap. Vem definierar begreppet terrorism? Gör dig fri från tanken att tro att krig bottnar i huvudsak i nationella motsättningar. Det finns inga krig som inte har ekonomiska bakgrunder. Hela Mellanöstern är full med naturtillgångar som väst kontrollerar. T.o.m. utanför Gaza finns gas som Israel vill lägga vantarna på. Vad Israel gör i Mellanöstern, är ingenting annat än neokolonialism. Börja med att informera dig. Med Korsordskunskap lär man sig aldrig de mekanismer som ligger bakom krig och statsterrorism. Du kan börja med att läsa artikeln ”War and Natural Gas: The Israeli Invasion and Gaza’s Offshore Gas Fields” av prof. Michel Chossudovsky, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11680 och försök att informera dig utanför gängse mainstream.

 3. Ping: Besondere Leseempfehlungen 06.08.10 … kommentiert « Der AmSeL-Gedanke Plus = Gemeinschaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s