Barak tar på sig allt ansvar för kapningen av biståndsflottan

Israels försvarsminister Ehud Barak säger att regeringsledamöterna övervägde möjligheten att marinens kommandosoldater skulle möta våldsamt motstånd ombord på biståndsflottan med destination Gazaremsan där nio aktivister dödades.

Barak vittnade idag inför den partiska  kommission som hans regeringskollega, Benjamin Netanyahu, satt ihop och som undersöker högsjöoperationen den 31 maj. Han sade att när sju ministrar på höga positioner ”brainstormade” tänkbara scenarier till följd av att marinen uppbringade de sex skeppen, så var de skeptiska till uttalanden om att passagerarna skulle använda icke-våldsmotstånd. Han sade att han tar på sig ”allt ansvar” för att ha beordrat räden, som lett till internationella fördömanden och till en försämring av landets förhållande till Turkiet.

”vi beklagar varje förlust av liv,” sade Barak, det andra vittnet att möta kommissionen vid en hearing i Jerusalem efter att premiärminister Benjamin Netanyahu vittnade under gårdagen. ”men vi hade förlorat ännu flera liv ifall vi handlat på annat sätt”

Det rapporterar Bloomberg

Annonser

3 reaktioner på ”Barak tar på sig allt ansvar för kapningen av biståndsflottan

  1. Har många kraftuttryck på gång men skippar dom. Min stora dotter hade i ett sådant här fall sagt: OCH? Jag säger: Vad vill ni ha sagt med detta då? ”Tar på sig ansvaret” vad betyder det då? Ledsen..men detta är ju bara ett spel för gallerierna, inget annat.

  2. Ping: Tweets that mention Barak tar på sig allt ansvar för kapningen av biståndsflottan « Ship to Gaza Malmö -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s