Saxat ur Dagen: Israel hotar dra sig ur FN-undersökning

Israel fegar för FN-undersökningen, trots att det är den israeliska högerns hökkompisar som leder den. Det som skrämmer stackars Netanyahu är att de soldater som själva utsett sig till världens tuffaste, de vann ju ett krig på sex dagar, ska utsättas för nyfikna frågor från den colombianska bombhögerns expresident Alvaro Uribe. Om man inte ens låter bästa kompisarna prata med sina soldater – då har man garderoben proppfull med skelett – ja en hel kyrkogård. Så här skriver Dagen:

Israel hotar hoppa av FN-undersökningen om angreppet på Ship to Gaza-fartygen i maj, rapporterar Ekot. Premiärminister Benjamin Netanyahu säger att FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon lovat att inte höra israeliska soldater, något som denne förnekar.

Att FN låter militären vara ifred var en av förutsättningarna för israelisk medverkan i FN:s granskning, hävdar Netanyahu.

Israel brukar inte medverka i FN-granskningar eftersom den allmänna meningen är att FN är orättvis i sin behandling av Israel. Därför var det mycket överraskande att Israel nu sa sig vara redo att medverka i en FN-kommission.

Läs mer i Dagen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s