Saxat ur DN:Netanyahu försvarar bordningen

Igår vittnade premiärminister Benjamin Natanyahu för den kommission han själv utsett. Inför den partiska utredningskommissionen sade han ungefär det alla väntat sig. Med det vittnesmålet inleds den skådeprocess som tidningen Haaretz kallat inte långt från en tragikomisk fars, Dagens Nyheter rapporterar:

Israel stred inte mot lagen vid bordningen av hjälpkonvojen Ship to Gaza, då nio turkiska aktivister sköts till döds. Det vidhöll premiärminister Benjamin Netanyahu när han vittnade på måndagen.

– Jag är övertygad om att det vid slutet av er utredning kommer att stå klart att den israeliska staten och IDF (israeliska försvarsmakten, TT:s anm) agerade i enlighet med folkrätten, sade Netanyahu inför den israeliska kommissionen som leder utredningen.

Han menade att de israeliska soldaterna öppnat eld först efter att ha blivit angripna av aktivisterna ombord, och att de ”stod inför en väldigt verklig fara för sina liv från brutala attacker med klubbor, metallstänger och knivar”. Aktivisterna menar tvärtom att de israeliska soldaterna sköt direkt.

Ur Dagens Nyheter

Annonser

En reaktion på ”Saxat ur DN:Netanyahu försvarar bordningen

  1. Lol, det är nice att han säger så, för de orden kommer vi behöva använda själva när vi ger oss på israeliska fartyg på internationellt vatten i skydd av vår folkrätt att kontrollera att de inte sprider sina massförstörelsevapen vidare via båt.

    Tack för att du gav oss klartecken, Netanyahu. Det här har vi väntat på.

    Israeliska sjömän: Huka er will ya, we can’t be responsible if you die during the boarding of your ships, if you resist you’re automatically branded as criminals and terrorists… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s