Mera våld mot Ship to Gaza

Israels utrikesminister verkar prova den gamla sluggerretoriken: går det inte med våld så går det med mera våld, enligt tidningen Internationalen här under. Därmed kan han utan problem utnämnas till Israel fiende nummer 1. Om Israel kommer att göra bruk av prickskyttar och andra soldater för att mörda än fler fredsaktivister så är spelet över för deras del i alla diplomatiska relationer med de flesta länder under överskådlig framtid. Det är inte bra för landet.

Åker Ship to Gaza mot Gaza igen kommer de få möta dubbelt så mycket våld som sist. Det hotar Israels överbefälhavare med nu.
Ship to Gaza mobiliserar just nu för en ny konvoj där syftet är att nå Gaza med förnödenheter och att protestera mot Israels fortsatta blockad.

– Vi åker igen eftersom Israels blockad av Gaza fortgår. Israel har bara gjort kosmetiska förändringar i blockaden och bestämmer fortfarande vem och vad som ska komma och gå över gränsen. De har ingen rätt att göra det och vi tänker inte acceptera det.
Det säger Dror Feiler, talesperson för Ship to Gaza, till Internationalen. Han deltog även i förra konvojen då nio av hans kollegor sköts ihjäl av israelisk militär.
Drygt två månader efter Israels dödliga attack mot Freedom Flotilla planeras nu nästa konvoj. Förhoppningen är att båtar ska kunna skickas till Gaza innan årets slut. Men redan nu kommer tydliga hot från Israel.
– Jag hörde precis Israels överbefälhavare säga att problemet med förra konvojen var att det var för få israeliska soldater. Han sa att det borde ha varit dubbelt så många och att de borde ha haft prickskyttar i helikoptrarna. Han hotar alltså att använda mera våld mot oss än förra gången.

Läs hela texten här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s