Libanesiskt biståndsskepp seglar mot Grekland

Det libanesiska kvinnorna som organiserar det Gaza-destinerade biståndsskeppet meddelade As Safir att biståndsskeppet Mariam nu ändrat rutt.Istället för att mellanlanda i Cypern, ska de mellanlanda i Grekland, sedan de cypriotiska myndigheterna vägrat dem att docka vid landets hamnar.

Organisatörerna avslöjade att kontakter tagits med den grekiska regeringen ifall den cypriotiska regeringen håller fast vid sin position.

Den libanesiska transport och offentlighetsministern Ghazi Aridi sade på fredagen att Libanon vägrar böja sig för Israels varning att klararera det kvinnoseparatistiska biståndsfartyget som ska segla till det blockerade Gaza detta veckoslut. ”Vi kommer inte att svara på  önskningar eller krav från (israels försvarsminister Ehud) Barak, och det han säger är av liten relevans för oss nu,” det sade Aridi i en telefonintervju med AFP

Mariam som är ett Boliviaflaggat lastfartyg vars ursprungliga namn var Julian Star, planerade att lämna den nordlibanesiska hamnen Tripoli med destination Cypern på söndag klockan 10:00 en första del i en planerade resa till Gaza, meddelade organisatören Samar al-Hajj i torsdags.

läs mer på den libanesiska nyhetsbyrån YaLibnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s