Öppet brev från Gaza: Premiärminister Erdogan, vänligen säg nej till Uribe!


Öppet brev från Gaza- borna till premiärminister Recep Tayep Erdogan:

– Uppmana FN:s generalsekreterare att skilja Alvaro Uribe från undersökningskommissionen rörande överfallet på den humanitära konvojen till Gaza.

Tisdag den 17 augusti 2010-08-24

Det belägrade Palestina

Bäste herr premiärminister!

Vi skriver till er under en brutal, hermetisk belägring som nu går in på sitt fjärde år, för att uttrycka vår upprördhet över risken för att den beryktade förra presidenten i Colombia, Álvaro Uribe Vélez utses till att medverka i utredningen av Israels brutala överfall på den humanitära biståndskonvojen till Gaza den 31 maj 2010.

Herr premiärminister, det är en förolämpning mot dem som dödades på Mavi Marmara i Israels överfall på fredaktivisterna att deras blod ska ”sonas” av en man med en meritlista som omfattar talrika brott mot de mänskliga rättigheterna och mot   internationell rätt. Uribe Vélez har varit medskyldig till korruptionen och brotten mot mänskliga rättigheter i Colombia. Nyligen har han understött deportationen av afro-colombianska familjer från deras fäderneärvda områden i La Toma,  Suarez. Han förtiger att de förnekats sina ekonomiska och territoriella rättigheter. Inte bara det, han är också en hängiven sionist och stöder myten och propagandan om ”Israels säkerhet.”

Herr premiärminister!

Hur kunde en sådan människa utses till uppdraget att utreda brott mot medborgare i ert land? Dessa medvetna modiga människor är värda en rättvis prövning gentemot förövaren. En skenrättegång kommer bara att stärka Israels straffrihet och legitimera dess brott mot oss, palestinierna i Gaza.

Israel visade sitt rätta brottsliga och rasistiska ansikte för världen genom det senaste folkmordskriget mot Gaza och nu återigen  genom det brutala mordet på oskyldiga turkiska fredsaktivister. Det är dags att konfrontera denna terrorstats arrogans och sätta Israel på plats. Både Bolivia och Venezuela återkallade sina ambassadörer från Tel Aviv. Vi förväntar oss inget mindre av Turkiet.

Herr premiärminister!

Vi fick tårar i ögonen då ni under World Economic Forum konfronterade Shimon Perez med Israels dödande och beslutsamt och modigt marscherade ut från podiet. Ni gav oss en känsla av hopp om att rättvisa är möjlig och att vi, palestinierna i Gaza inte är ensamma.

Våra bröders och systrars blod i Gaza har inte torkat än och vårt hopp står nu till politiker som ni, Ers Excellens, som strider mot orättvisan.

Herr premiärminister, precis som då ni så modigt påtalade för världssamfundet att Israel gjort sig skyldigt till en massaker på Gaza, så uppmanar vi Er nu att vidta åtgärder mot risken för att krigsbrottslingen Álvaro Uribe Vélez ska ingå i undersökningskommissionen angående Israels brutala attack den 31 maj 2010 mot den humanitära biståndskonvojen till Gaza. Inte bara det, vi uppmanar er att göra gemensam sak med  ledare som Hugo Chavez och Evo Morales,  som argumenterar och verkar för rättvisa och Israels ansvarsskyldighet gentemot palestinierna genom bojkott mot apartheidstaten Israel; försvåra alla diplomatiska förbindelser och införa sanktioner tills landet fogar sig i internationell rätt; upphör med ockupationen, koloniseringen och diskrimineringen i Palestina.

Det belägrade Gaza, Palestina

Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)

University Teachers’ Association in Palestine (UTAP)

Palestinian Students’ Campaign for the Academic Boycott of Israel (PSCABI)

The Union Os Palestinian Women’s’ Committees

Association of Al-Quds Bank for Culture and Information

General Union of Public Service and Commercial Workers

General Union of Health Service Workers

General Union of Agriculture Workers

General Union of Food Production Workers

General Union of Petrochemical and Gas Workers

Progressive Trade Union Front in Palestine

General Union of Municipality and Local Councils Workers

General Union of Tourism Workers

Arab Cultural Forum

One Democratic State Group (ODSG)

Texten från Palestine Chronicle

Annonser

En reaktion på ”Öppet brev från Gaza: Premiärminister Erdogan, vänligen säg nej till Uribe!

  1. Ping: Första rapporten om överfallet på Marmara inlämnad till FN « Ship to Gaza Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s