nytt flygblad från ship to gaza, arbetsversion

nationell folder- färg

Inför The Freedom Flotilla 2.0 behöver Ship to Gaza ditt stöd!

För att bli medlem sätter du in 100 kr (50 kr för studenter, arbetslösa och pensionärer) på  plusgirokonto 46359- 6. Skriv då ”medlemsavgift” och  namn och födelsedatum i meddelandefältet. För att bli medlem i Ship to Gaza måste du ha läst igenom våra stadgar, mål och syfte och kunna ställa dig bakom det.

Ship to Gaza

-Praktisk solidaritet från människa till människa www.shiptogaza.se , Ship to Gazas plusgirokonto: 46359-6

Ship to Gaza finns på följande orter:

Gotland gotland@shiptogaza.se

Göteborg goteborg@shiptogaza.se

Helsingborg helsingborg@shiptogaza.se

Jönköping jonkoping@shiptogaza.se

Karlstad karlstad@shiptogaza.se

Malmö malmo@shiptogaza.se

Sjuhärad sjuharad@shiptogaza.se

Sundsvall sundsvall@shiptogaza.se

Trelleborg trelleborg@shiptogaza.se

Uppsala uppsala@shiptogaza.se

Varberg varberg@shiptogaza.se

Örebro orebro@shiptogaza.se

Köp en sjömil

För att köpa en “sjömil” till Gaza sätter du in 1000 sek på plusgiro-kontot. Skriv då “sjömil”, namn och adress i meddelandefältet så  skickar vi ditt köpbevis. Tillåter inte banken så långa meddelanden, skicka då ett mail med kopia på insättningen, samt namn och adress till sjömil@shiptogaza.se.

Blockaden ska hävas, inte lättas!

Blockaden mot Gaza har pågått i snart fyra år, trots protester från omvärlden. Första gången som det har kommit till någon lättnad av blockaden värd att nämna, var efter Freedom Flotillas försök att bryta den med sex fartyg den 31 maj i år. Men även denna lättnad var trots det ytterst marginell, och handlade om kryddor och annat som Israel klassat som ”lyxvaror”. Det råder fortfarande akut brist på medicin och sjukvårdsmaterial som leder till att människor faktiskt dör. Organisationer som FN och Amnesty släpper kontinuerligt rapporter om det akuta läget i Gaza.

Världens ledare sviker- vi tar vid

Världssamfundet har inte lärt någonting av de senaste fyra åren, utan fortsätter med uttalanden och ”tyst diplomati”. Vi kan som medmänniskor inte stillatigande se på den nöd som blockaden orsakar för Gazas befolkning. Vid vårt förra försök dödades nio människor, men det hindrar oss inte att försöka igen. Vi kan inget annat göra än åter lasta våra gamla och nya fartyg med material som Gazaborna skall ha all rätt att ha tillgång till. Vi kan inget annat göra än att sända ännu fler fartyg med ännu fler människor som följer med för att vittna om blockadens konsekvenser och visa sin solidaritet med Gazas män, kvinnor och barn.

Din hjälp behövs

Nu behöver vi din hjälp för att bryta blockaden en gång för alla, och ge Gazaborna tillbaka sina mänskliga rättigheter och sin mänskliga värdighet. Över hela världen bildas nya grupper till stöd för Gaza, och vår koalition växer. Men vi står emot ett handlingsförlamat världssamfund och en av världens starkaste militärmakter. Det finns ingen stat som hjälper oss, utan allt bygger på att människor som du och jag drar sitt strå till stacken. Därför är varje bidrag, ekonomiskt eller ideellt arbete, oerhört värdefullt.

“Vår resa är en självklar medmänsklig handling, vår avsikt är humanitär, vår grund är folkrätten och vår metod är ickevåld.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s