Ny bok om Ship to Gaza

”Det här är en bok om en resa som under några dygn stod i fokus för världens uppmärksamhet och kanske något ändrade historiens gång. Det här är en bok om och av några resenärer på Ship to Gaza/Frihetsflottan som i solidaritetens namn seglade med efterfrågade förnödenheter till de instängda människorna i blockadens Gaza. På morgonen den 31 maj 2010 överfölls fartygen på internationellt vatten av israeliska kommandosoldater, som dödade nio passagerare och skadade ett trettiotal.

Det här är också en bok om en annan sorts resa. Den berättar om hur en folkrörelse blir till och arbetar i globaliseringens och nätverkens tidevarv. Den reflekterar över aktionsform och medier, folkrätt och civilsamhälle. På några månader lyckades Ship to Gaza-Sverige och våra koalitionspartner i Frihetsflottan åstadkomma vad det internationella samfundet misslyckats med under så många år: att mobilisera en global opinion mot Israels illegala, inhumana och för alla parter destruktiva blockad mot Gaza.

Först som sist är det här en bok om och i solidaritet med en tredje sorts resa: det palestinska folkets långa kamp för fred och rättvisa. Den uppfordrar världssamfundet att i handling ta ansvar för den folkrätt och de mänskliga rättigheter som det säger sig hylla: häv blockaden mot Gaza!”

läs gärna texten på vår hemsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s