BBC var partiskt i programet Panoramas rapport om Freedom Flotilla

Vad som än egentligen hände ombord på Mavi Marmara morgonen den 31 maj 2010, så misslyckades BBCs Panorama totalt att åstadkomma en balanserad  rapport om det i sin så kallade dokumentär, ‘Death in the Med.’ Till och med programtiteln låter mera som om den kom från en bästsäljande pocketdeckare, än som en seriös analys av den värsta massakern sedan Operation Cast Lead.

Dokumentärer bör vara sanningsenliga och informativa; de bör leda till en utökad förståelse av situationer och händelser; dess innehåll bör bli rigoröst granskade efter fel i påståenden som presenteras som fakta och korrigerade, och de personliga uppfattningar som deras författare och presentatörer har ska explicit identifierade som det. Men ‘Death in the Med’ fallerar i varje test av dessa parametrar.

Se essän från Palestine Think Tank

läs den engelska texten här

Annonser

3 reaktioner på ”BBC var partiskt i programet Panoramas rapport om Freedom Flotilla

  1. Ping: BBC undersöker kritiken mot program om frihetsflottan « Ship to Gaza Malmö

  2. Om Ship to Gaza är avsedd att vara humanitär hjälp till palestinier misslyckas ni pinsamt. Det som framstår är ju hat och fördomar mot Israel och judar. BBC Panorama gjorde en bra utredning av händelsen med intervjuer från olika håll. Ni skriver inte vad som var fel i er syn. Var det att inte enbart aktivister fick säga sitt? 🙂

    • jag vet inte vad du talar om? vilka judar är det i såfall som hatas? Vem är det som trakasserat israeler och judar? Fanns det judar och israeler ombord på båten Irene i projektet Jewish boat to Gaza? Fanns det judar ombord på båten Sofia, det grekiskt-svenska fartyget i Freedom Flotilla? I så fall vem var det som hatade dem tillräckligt mycket för att deportera dem, å vägra dem återresetillstånd till Israel? Var det Hamas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s