Arméchef: Flera förluster för flottor möjliga

Förbereder en ytterligare konfrontation? Kommande flottors motstånd mot IDF-styrkor kan komma att leda till ytterliggare förluster i människoliv, det säger stabschef Ashkenazi till Knessetkommitté; Gazadestinerade fartyg är ”en utmaning för IDF och för Israel,” säger han, rapporterar i dag israeliska y-net.

Följer flera blodiga sammandrabbningar? Motstånd ombord på framtida flottor kan komma att leda till flera förluster, varnade IDFs stabschef  Gabi Ashkenazi på tisdagen i ett uttalande inför Knessets Försvars och utrikespolitiska kommitté.

Arméchefen presenterade sin bedömning inför kommittémedlemmar i rapporter om att ännu ett Gazadestinerat skepp gör sig färdigt att avsegla från Libyen som en del i en jätteflotta som ska segla från Europa.

”Detta är en utmaning för IDF och för Israel,” sade han. ”om vi möter så stora skepp och om vi kommer att tillgripa vapenmakt, utesluter vi inte möjligheten att människoblod spills,” sade han.

”Största flottan hitintills” på väg mot Gaza

Skepp från Storbritannien, Marocko, Qatar kommer att mötas i Syrien, och därifrån segla mot el-Arishhamn på norra Sinaihalvön; aktivister planerar samtidigt köra lastbil till Gaza via gränsövergången i Rafah för att leverera humanitärt bistånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s