Amira Hass: Vill ni försvaga Hamas? Öppna Gazas portar

Israels politik, med avsikten att störta Hamas genom att förbjuda produktion och tillverkning har misslyckats kapitalt, det skriver den israeliska dissident-journalisten Amira Hass i liberala Hareetz.

Vill ni verkligen försvaga Hamas? Överraska dem. Gå tillbaka för att öppna Gazas portar – för vanlig mänsklig rörelse, inte bara för välgörenhet, utsugare och en handfull heliga muslimer som styr sina steg genom den egyptiska byråkratin. Öppna Erez-checkpoint. Då kommer du att se hur Gazabor längtar efter liv.

Låt unga människor studera utanför Gazaremsan. Trots den förargliga närvaron av främmande israeliskt styre, så finns det möjlightet för de unga i de palestinska enklaverna på Västbanken att möta den mångfalld som börjar dö ut i Gaza. De kommer upptäcka att en sådan mångfalld är bättre än den monolitiska enfalld som i verkligheten tvingats på dem genom den israeliska belägringen med dess messaianska politik.  Tillåt kvinnliga elever och lärare att resa runt i sitt land för att studera varför världen är mer komplicerad än hjärntvättande teveprogram och tävlingar  om vem som kan få de största biståndspaketen. Betänk detta: Diplomater rapporterade att de flesta av Hamas sommarläger i Gaza har stängts; de flesta barn föredrar läger i regi av FNs bistånds och återuppbyggnadsadministration.

Annonser

En reaktion på ”Amira Hass: Vill ni försvaga Hamas? Öppna Gazas portar

  1. Ping: Tweets that mention Amira Hass: Vill ni försvaga Hamas? Öppnas Gazas portar « Ship to Gaza Malmö -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s