uppdaterat* Namnen på de israeliska krigsbrottslingarna i Gaza

Nu namnger webbsidan Israeli War Criminals, ett flertal av de israeler som gjort sig skyldiga till grova krigsbrott under överfallet mot Gaza.

Det amerikanska webbhotelet Zymic tvingades ta ned sidan, som publicerats för några dagar sedan av en anonym källa i Storbritannien, sedan sidan misstänkts för att bryta mot reglerna. Sedan dess har den lagts upp på den spegel vi länkar till, dessutom har listan över krigsförbrytarna publicerats av hundratals bloggar.

Haaretz rapporterar att listan innehåller namn och personliga detaljer om mer än 200 veteraner från Operation Gjutet bly. Här finns alla från stabschef Gabi Ashkenazi ned till vanliga meniga,

Medan några av namnen, särskilt högre officerare, kunnat hittas i media, så väcks nu misstankar om en läcka i IDF för uppgifterna om ett dussin officerare och soldater, bland annat fallskärmsjägare från flera olika förband.

Listan innehåller namn som inte får publiceras som chefen för en helikopterskvadron. Många av bilderna som föreställer lägre befäl och meniga soldater porträtterar dem i civila kläder, troligen från Facebook.

IDFs reaktion på publiceringen av listan snarare bekräftar än dementerar listans äkthet:

Enligt dagens The Guardian så säger militären endast att den ”fördömer publiceringen av personliga detaljer om hundratals IDF-soldater och officerare, utan någon faktagrund överhuvudtaget.”  Men de säger också att informationen inte utgör något hot mot dem på listan.

Man frågar ju sig hur de kan veta det? Och huruvida uppgifterna är av intresse eller inte beror nog på om man var bosatt i staden Gaza under Operation Gjutet bly, eller om man då bodde i Tel Aviv, Stockholm eller någon annan stad som inte överfölls av IDF.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s