EUs Catherine Ashton: Israel har misslyckats lätta blockaden mot Gaza

Ashton säger nu att inte tillräckligt tillräckligt antal varor transporteras in för att kunna möta Gazas humanitära behov, inte heller för att kunna inleda rekonstruktion, tvärt emot Israels åtaganden.

Israel har misslyckats att leva upp till sina åtaganden att lätta på blockaden av Gazaremsan, det sade Europeiska unionens utrikespolitiska chef Catherine Ashton i går, måndags.

Israel lovade att lätta sitt grepp om den palestinska enklaven i juni, som en reaktion på det internationella ramaskri som orsakats av att den israeliska marinen kapade fartygen i Freedom Flotilla som försökte bryta blockaden, varvid de avrättade nio turkiska aktivister.

Men fem månader senare säger Ashton att inte tillräckligt mycket varor transporteras in i området för att kunna möta de humanitära och återuppbyggnadsbehoven.

“Gaza fortsätter vara ett stort bekymmer för mig…för närvarande anser vi att det som händer i Gaza är otillfredställande, mängder varor ökar inte så signifikant som det borde,” sade hon då hon talade å EUs utrikesministrars vägnar.

Läs mer i Haaretz

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s