Lieberman uppmanar de europeiska ambassaderna att använda ”allierade” i propagandaoffensiv

I den nya propagandakampanj som börjar tidigt nästa år, så kommer israeliska ambassader  i Europa  att i hög grad anlita professionella PR-experter, det skriver israeliska Haaretz.
Utrikesministeriet planerar genomföra nya propagandakampanjer i ett antal Europeiska huvudstäder tidigt nästa år. De israeliska ambassadernas kampanjer kommer i stor omfattning använda professionella PR-experter, så många som ett tusental personer i varje land, som är villiga att frivilligt sprida ett israeliskt budskap.

För en vecka sedan informerades Israels ambassader i London, Berlin, Rom, Paris, Haag, Oslo och Köpenhamn om de grundläggande principerna för den nya propagandaplanen.

”Det bestämdes att public relations ska poängteras i de länder ni tjänstgör,” skrev Naor Gilon som är chef för Västeuropa-avdelningen i ministeriet, rapporterar diplomaterna.

”Utrikesministern är väldigt intresserad av denna kampanj och avser att sammanträda med er i denna fråga” stod det vidare i brevet, varvid det avsågs ett möte som schemalagts att äga rum nästa månad.

Utrikesministeriet investerar också en del pengar i projektet. de dubblar budgeten för public relations inför nästa år.

Varje ambassadör har instruerats att senast den 16 januari, ha skrivit en lista över minst 1 000 ”allierade” som återkommande kommer att informeras av ambassaderna i frågor om rättfärdigande och PR. Dessa ”allierade” kommer att vara villiga att ta strid å Israels vägnar, genom stöddemonstrationer och marscher, genom att skriva tidningsartiklar etcetera

Annonser

En reaktion på ”Lieberman uppmanar de europeiska ambassaderna att använda ”allierade” i propagandaoffensiv

  1. Skrattretande! Det där PR-strunt kommer ej att förändra eller förbättra Palästinernas eländiga situation Israels höjdare har ställt till det med och ej heller befria de ledande Israeler som har gjort sig skyldiga till krigsbrott gentemot Palästinerna! Det vore bättre att ge dessa PR-pengar till återuppbyggnaden av det av Israels militär sönderbombade Palästina samt omedelbart lämna samtliga ockuperade områden inkl. den olagliga bebyggelsen där! Så länge ej så sker, så länge kommer hela världen fortsättningsvist att bla. drabbas av allsköns terrorism man från allra första början-dito kan tacka Israels dåtida härskare för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s