Det svenskfinansierade fartyget Sofia svårt tilltygat av den israeliska marinen

Onsdagen den första december sändes två utredare till Israel i syfte att inspektera två uppbringade skepp innan de återlämnades till Grekland. Det är det delvis svenskfinansierade fartygen “Eleftheri Mesogeios” eller Sofia och skeppet  “Sfendoni.”

De två fartygen har tillsammans med lastskeppet ”Rachel Corrie” flyttats till Haifa, nära en militärbas. De kvarstående uppbringade skeppen i Frihetsflottan finns kvar i Ashdod, dit de transporterades strax efter det blodiga överfallet den 31 maj 2010.

Inspektionen skedde under starka påtryckningarna från israelerna. Tidsmariginalerna som gavs utredarna på varje skepp var mycket liten: runt 1.5-2 timmar. Inspektörerna transporterades till och från skeppen endast till sjöss, sedan de inte tilläts färdas landvägen som är militärt område och tillträde är förbjudet.

“Eleftheri Mesogeios” är i sämst skick. Varje sektion är vårdslöst genomsökt, maskiner och navigationsinstrument är svårt skadare. Av vad vi kan se från fotografierna, har också en del förbandsmaterial (tryckförband och mediciner) förstörts. Verktygen (!) saknas från verktygslådorna.

Läs mer och se bilderna på Digital Flotilla

Annonser

En reaktion på ”Det svenskfinansierade fartyget Sofia svårt tilltygat av den israeliska marinen

  1. Vad var att vänta sig när de ansvariga för denna skadegörelser firar sina triumfer med detta tilltag enl. gammaldags och känt Hitler-Nationalfascistisk manér!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s