Nu erkänner i likhet med Brasillien, också Argentina Palestina

Argentina gör nu gemensam sak med Brasillien, och erkänner Palestina, det skriver i dag israeliska Haaretz.

Argentinas president skickar Abbas ett brev i vilket landet erkänner Palestina som det definierats i 1967-års gränser; Uruguay säger att de kommer att erkänna Palestina nästa år, 2011; Israel kallar tillkännagivandena ”beklagliga.”

Argentina och Uruguays tillkännagivande i går, måndag, att de avser att ena sig med Brasilien i att erkänna en oberoende Palestinsk stat, provocerar fram en stark israelisk kritik, rapporterar den franska nyhetsbyrån AFP.

”Den Argentinska regeringen erkänner Palestina som en fri och oberoende stat inom de gränser som definierades 1967” sade, enligt AFP, Argentinas utrikesminister Hector Timerman, då han läste ur brevet som avsänts från Argentinas president Cristina Kirchner till den palestinska presidenten Mahmud Abbas.

Kort efter Argentinas tillkännagivande, förklarade Uruguay att också de kommer att erkänna den palestinska staten, från och med 2011. ”Uruguay kommer helt säkert att följa samma väg som Argentina under 2011” sade Uruguays biträdande utrikesminister Roberto Conde till AFP.

”Vi arbetar för att kunna öppna diplomatisk representation i Palestina, troligast i Ramallah,” fortsatte han.

Läs också denna nyhet i al Jazeera

2 reaktioner på ”Nu erkänner i likhet med Brasillien, också Argentina Palestina

  1. Må Gud välsigna dessa sydamerikanska länder ty de är ett föredöme åt resten av världens länder som ännu ej har och/eller tvekar att erkänna Palästina – halleluja!

Lämna en kommentar