Israel och Turkiet fortfarande oense om hur Israels ursäkt ska lyda

De mesta av de kvarvarande frågeställningarna i dispyten mellan Turkiet och Israel rör den exakta formuleringen av Israels ursäkter för dess räd mot Frihetsflottan; Israel tros erbjuda tusentals dollar i kompensation till offrens familjer för deras förluster, det skriver Haaretz i dag.

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan diskuterade på onsdagen innehållet i ett memo vars syfte är att avsluta krisen i relationen mellan Turkiet och Israel, med sina rådgivare.

De flesta kvarvarande tvistemålen rör den exakta ordalydelsen i Israels ursäkter för räden mot den Gaza-destinerade flottan. Erdogan kräver att Israel säger ”ursäkta,” medan Israelerna föredrar ”beklagar.”

 

En reaktion på ”Israel och Turkiet fortfarande oense om hur Israels ursäkt ska lyda

  1. Det som delar av Israels ledning har gjort sig skyldig till är totalt oursäktligt och går ej att kompensera med pengar heller! Däremot får dessa herrar leva med det de har ställt till med och stå vid världens skampåle så länge de finns till på denna jord! Dessutom är de en stor outsuddbar skamfläck åt sitt eget land och kommer som en sådan att ingå i Israels historia dit Hitler och Stalin hamnade i deras länder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s