Palestinsk vädjan till de europeiska länderna: Erkänn vår stat även utan fredsavtal

Efter EU’s beslut att vänta på ett ”passande” tillfälle, uppmanar nu den Palestinska myndighetens förhandlare för första gången enskilda länder-Frankrike, Storbritannien, Sverige och Danmark – och den Europeiska unionens sändebud att erkänna Palestina, det skriver i dag israeliska Haaretz.

De palestinska förhandlarna uppmanade på torsdagen ett antal enskilda europeiska länder att erkänna en Palestinsk stat på Västbanken och i Gazaremsan – även om inget fredsavtal kan uppnås med Israel.

Den palestinska myndigheten förde fram en liknande fråga till den Europeiska unionen tidigare i veckan, men detta var första gången de valde ut särskilda länder i sin förfrågan.

Förfrågan ställs som del i en växande kampanj med syftet att skapa en stat utanför fredssamtalen med Israel, som varit fastfrusna sedan september.

Palestinska myndighetspersoner säger att de tillfrågat generalkonsulterna för Frankrike, Storbritannien, Sverige och Danmark, så väl som EU’s utsända i fredsprocessen om de kan erkänna 1967-års israelisk-palestinska gränser.

Förfrågan är ett svar rörande det brev som den palestinska förhandlaren Saeb Erekat  sänt till EU under veckan, varpå EU svarade att de kommer att erkänna en palestinsk stat vid ett ”passande tillfälle,” och att förhandlingarnas mål endast är fred.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s