Behrang Miri släpper musikvideo för PalestinaDen 20 Januari 2011 släpper Behrang Miri musikvideon till låten Ramallah. Ramallah är en låt som handlar om situationen i Palestina som vi oftast inte får höra och läsa om. Behrang Miri är en mångsysslare som länge varit engagarad som rappare, föreläsare, pedagog, debattör, krönikör, skådespelare, programledare, opinionsbildare och mycket annat. Hans debutalbum Boken om vårt liv kom ut 2009 och innehåller bla hans hit Amout Aleyk och Ramallah.

 

Videon är inspelad i Palestina under en turné i mars 2009 där Behrang Miri ingick för att uppmärksamma skivan Hip Hop for Gaza. Turnén gick ut på att utveckla hip hop scenen i Palestina och att hjälpa lokala grupper att utvecklas. Tillsammans med olika hip hop grupper med palestinsk bakgrund turnerade de i olika delar av palestina och ordnade workshops för barn och ungdomar där Behrang arbetade med hip hop som ett pedagogiskt verktyg.

 

Låten är inspirerad av en traditionell och älskad folksång i Palestina och är till för att skapa opinion bland de som inte känner till situationen samt som ett verktyg för de som är insatta och som vill sprida information på ett annat sätt än de konventionella metoderna.

Vi skulle vara väldigt tacksamma för den hjälp ni skulle kunna bistå med när det gäller att sprida denna video via era kontakter. Vi kommer den 20 januari att skicka ut musikvideon till er och vi hoppas att ni då kan hjälpa till att sprida budskapet. Tillsammans är vi starka.

 

Ramallah, Ramallah ditåt vi ska vandra Ramallah, Ramallah,

när ska muren falla Ramallah, Ramallah,

en del av oss alla Ramallah,

Ramallah, när ska muren falla

 

Med vänlig hälsning David Ballester

People’s Entertainment

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s