Solidaritetsdemonstrationer genom hela det ockuperade Palestina för Egypten och Tunisien

Ramallah, den 5 februari 2011
Mer är 2000 personer demonstrerade idag i Ramallahcentrum, vid al Manaratorget i solidaritet med de folkliga upproren i Egypten och Tunisien, med krav på frihet, social rättvisa, demokrati och mänskliga rättigheter.Parallella demonstrationer ägde rum i Betlehem och i Nasaret. Tidigare har demonstrationer ägt rum i Tel Aviv, Ramallah och i Gaza

Demonstrationerna har sammankallats av oberoende ungdomsorganisationer, Palestinska frivilligorganisationers nätverk, fackföreningar och yrkessammanslutningar. al Manaratorget var överfyllt av en disparat folkmassa studenter, arbetare, akademiker, människorättsaktivister och representanter för politiska partier, och den kvinnliga närvaron var stor. Demonstranterna bar egyptiska, tunisiska och palestinska flaggor och skanderade den egyptiska talkören ”folket vill avsätta regimen” och ”ned med Mubarak.” De krävde även ett slut på ockupationen, intern splittring, normaliseringen, förtryckarregimer och ett slut på amerikansk och västlig beredvillighet att upprätthålla Israels koloniala system och dess skydd av despotiska arabiska regimer.

En av demonstranterna, Omar Assaf, säger

– Vi, det palestinska folket, vill ge besked åt arabvärlden att hålla samman för ett bättre liv mot myndigheternas korruption…vi stöder det egyptiska folket, men egyptierna måste välja sina egna ledare, det tunisiska folket måste välja sina ledare och vi palestinier måste välja våra egna ledare.

Detta var Ramallahs fjärde och största demonstration i solidaritet med Egyptens och Tunisiens folk. De föregående tre, som organiserats av ungdomsgrupper kväsdes våldsamt av agenter från den palestinska myndigheten, på uppdrag av USA och EU. Den palestinska myndigheten sände också in civilklädda provokatörer i dagens folksamling, som ropade pro-Abbas slagord och överföll ett flertal demonstranter.

Organisatörerna menar att de kommer att fortsätta mobilisera till aktioner till stöd för mänskliga rättigheter. mot den israeliska ockupationen och Status quo, och i solidaritet med kamper världen runt, särskilt i arabländerna, för frihet, demokrati och social rättvisa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s