Israel förbereder hårda tag mot Ship to Gaza

En Israelisk toppgeneral sade i tisdags att militären förbereder sig att stoppa Frihetsflottan 2.0, Ship to Gaza, som beräknas avsegla sent i juni till Gaza-remsan i strid mot den israeliska sjöfartsblockaden, det rapporterar Reuters.

I Gazaremsan, har Hamas-regeringen högtidlighållit den första årsdagen av den israeliska räden mot den första Gaza-destinerade konvojen genom att avtäcka ett minnesmonument för de nio turkiska aktivisterna som dödades av marinens kommandosoldater, som skjöt skarpt point blanc för att döda aktivister som viftade med flaggstänger och knivar.

–          Vi förbereder inför den nya flottan på order av Israeliska regeringen, säger General Löjtnant Benny Ganz, militärens stabschef, som citerades i en rapport som en tjänsteman gav den parlamentariska kommittén

–          Vi förbereder oss att stoppa den

Tjänstemannen, som föredrog rapporterna på förfågan från Utrikesdepartementet och Försvarskommittén, utvecklade inte Ganz vittnesmål.

Israeliska medier har rapporterat att kommandosoldater har övat taktiken efter attacken I maj 2010, som frestade på Israels relationer med Turkiet och blev föremål för internationell kritik som ledde till att blockaden av Gaza “lättades.”

Vid en presskonferens i måndags i Turkiet ombord på Mavi Marmaras däck, uppmanade en koalition av 22 propalestiska aktivistgrupper sina regeringar att pressa Israel att undvika blodbad.

Grupperna sade att 15 fartyg, där ibland Mavi Marmara, kommer att ingå I den nya flottan, som kommer att föra 1 500 människor från 100 länder, humanitärt bistånd och konstruktionsmaterial.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s