Är Ship to Gaza oansvarigt och provokativt?

Amerikanska Ship to Gaza bemöter kritiken från UD, genom Ann Wright i OpedEd News

Vilka är de ”oansvariga och provokativa handlingarna?”

För att använda herr Mark Toner(amerikanska UDs talesperson) fras i veckan, de ”oansvariga provokativa handlingarna” begår INTE av flottan, utan istället den israeliska regeringen genom sin olagliga blockad av Gaza, Israels 22 dagar långa attack mot Gaza som för två år sedan dödade 1.400 och sårade 5.000 och lämnade mycket av Gaza i ruiner och av Israels samvetslösa byggen av olagliga bosättningar (kolonier) som reducerat halva det land som tillföll Palestinierna med 1947-års skapande av staten Israel genom uppdelningen av det brittiska mandatet som gjorde 800.000 palestinier hemlösa.

”Oansvariga och provokativa handlingar” är bygget av den Israeliska Apartheidmuren som skiljer palestinierna från det land de brukar, deras skolor och affärer och de inhumana och förödmjukande israeliska vägspärrarna som palestinierna måste passera genom i deras egna palestinska land.

Om USAs regering verkligen bryr sig om Israels säkerhet, hoppas vi att de slutgiltigt ska tvingande och undantagslöst kräva att den israeliska regeringen upphör med sin inhumana behandling av Palestinierna.

Vem ”handlar hatfullt?”

Den 1 juni, 2011, sade IDFs (den israeliska krigsmakten) General-löjtnant Benny Gantz att flottarrangörerna ”handlar hatfullt, i avsikt att skapa en provokation och uppröra andar, inte i avsikt att bistå Gazas befolkning.”

Efter att vi arbetat med flottans internationella koalition i över sju månader, kan jag kategoriskt säga att ingen av organisatörerna av något enda av skeppen i flottan går till aktion på grund av sitt hat mot staten Israel. Jag har aldrig hört ett enda ord av hat från någon enda av grupperna vid några våra möten. Istället har jag hört ett djupt missnöje över att våra regeringar inte försökt övertyga Israel att deras bästa säkerhetspolitik kanske inte är att behandla palestinierna med ringaktning och förakt.Internationella aktivisters  Icke-vålsstrategi då vi konfronterar Israel och regimer som tillåter sig själva vara impotenta i sina reaktioner på den israeliska brutaliteten mot palestinier speglar den otroliga i icke-våldskampen som Palestinierna för i Gaza och Västbanken då de utstår dagliga förödmjukelser och opåkallade kränkningar från israeliska soldater och politiker.

På samma vis så handlar ingen av organisatörerna av amerikanska Ship to Gaza, US Boat to Gaza eldade ”av hat” som general Gantz påstår. Istället är många av organisatörerna judar som vill kritisera staten Israels politik som de menar står i motsättning till judendomens läror, ifall de är religiösa judar och illegala, om de är sekulära judar. US Boat to Gaza kommer att ha några Amerikanska judar ombord, bland annat 85-åriga Hedy Epstein vars familj dödades av tyskarna, inte av palestinierna, under Andra världskriget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s