Gazas medicinska förråd på katastrofal nivå

Gazas sjukhus tvingas ställa in operationer tillföljd av bristen på medicinska förnödenheter orsakad av fortsatt Isrealisk blockad, det rapporterar al Jazeera.

Människorättsgrupper i Gaza uppmanar nu bråskande internationella biståndsorganisationer och donationsgrupper att intervenera och omedelbart leverera medicinskt bistånd till palestinska sjukhus i Gaza. Palestinska tjänstemän säger att Gazas medicinska förråd nästan är slut och att det är kris. Detta gäller både första hjälpen, och de andra nivåerna av medicinsk behandling.

Adham Abu Salmia, som är Gazas Ambulans och akut-talesman, säger att den medicinska krisen är akut och på nära nog katastrofal nivå för patienter inom Gazas hälsosdektor. Om inte inskeppning sker till Gazas medicinska förråd sker under kommande veckor, säger han, så kommer läget ytterligare att förvärras.

Doktor Basim Naim, Gazas de facto regerings hälsominister säger att 178 typer av nödvändiga mediciner ligger nära noll i förrådet. Han säger att 190 typer av medicin i förråden har gått ut, eller håller på att nå utgångsdatum, detta har tvingat sjukhusadministrationerna att ställa in medicinska operationer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s