”Lagförningskrig” är den senaste formen för Israels och Aipacs attacker mot Frihetsflottan

Israel arbetar nu hårt på att förhindra de internationella aktivistgrupperna från 22 länder, Frihetsflottan, att avsegla inom mindre än tre veckor i syfte att leda strålkastarna mot Israels brutala belägring av Gaza.

Flottan som av delar av den israeliska propagandan beskylls för att sända vapen och ”materiellt stöd” till Gazas demokratiskt valda regering som leds av Hamas, en grupp som Israel och USA, utmålas till terroristgrupp.

Förenta nationernas utförliga undersökningar, som genomfördes i samarbete med Turkiet och även den Israeliska regeringen drog slutsatsen att det inte fanns några vapen ombord på något av de sex skepp som ingick i 2010-års flotta; lasten var avsedd för frivilligorganisationer i Gaza. Men Israel låter aldrig sanningen stå i vägen för sin propagandamaskin.

Israels massiva diplomatiska offensiv mot de europeiska länderna, Turkiet, Kanada och USA, som starkt kräver att dessa länder inte tillåter skepp och passagerare  att segla har nu följts av en ny sorts krigföring, som kallas ”Lagföringskrig”

Istället för direkt militär ”krigföring,” så använder den Israeliska regeringen och dess frontorganisationer som Aipac och Shurat HaDin Law Center, lagstämningar mot försäkringsbolag och satelittelefonföretag som kan komma att sälja material till flottorganisatörena och mot medborgarrättsgrupper som samlat in pengar för att finansiera skeppen i ett nytt försök att stoppa flottan.

Det rapporterar den förre översten Ann Wright , som avgick från det amerikanska utrikesdepartementet den 19 mars 2003 i protest mot Invasionen av Irak.

Läs hela hennes rapport här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s