Signerat: Förlorar Israel första ronden?

De ”liberala” Israel-apolgeterna gör ett sämre jobb än vanligt. Inte i någon duell hitintills har de vunnit. Inte konstigt eftersom Israels belägring av Gaza-remsan motverkar liberalismens kärna, fri rörlighet av arbetskraft och varor på en konkurrensutsatt marknad. Att Israel gjort 80 procent av Gaza-borna biståndsberoende, går emot allt de svenska liberalerna säger att de tror på.

De debatter och dueller som pågår i medierna nu, har därför fått en oväntad twist. Socialister är för den fria rörligheten och konkurrensen, medan ”liberaler” som Fredrik Malm är statskramare, som stöder en statlig intervensionspolitik vars syfte det är att förstöra den annars så hyllade marknaden.

Det är kanske därför högerns Israelförsvarare gör ett så dåligt jobb? Motsättningen mellan vad de egentligen tror på, och det jobb de är satta att utföra är för stor. De är illa förberedda då de möter aktivister som är pålästa. Beväpnade med kniv kommer de till en pistolduell.

Hederliga liberaler är naturligtvis för Ship to Gaza. Debatterar man för en annan uppfattning än sin övertygelse så förlorar man.

Vad gäller lobbyns verksamhet så verkar den gå allt sämre; Med inflytelseagenter som förlorar fattningen; med en ambassad som sjunker så lågt som till hot i radion; med debattörer som blottar sin argumentation etcetera. Vi har inte hört några nya argument på länge; bara hat, hot och gammal skåpmat.

Det verkar nu som om Ship to Gaza kommer att vinna första ronden i striden om opinionen. Första slaget vann vi då Israel tillät nya husbyggen i Gaza härom dagen. Men vi bör inte ropa hej, utan fortsätta kämpa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s