Spanska Ship to Gaza: Nya israeliska hot, och påtryckningar

Bilbao, Spanien: samtidigt som nu den andra Frihetsflottans avsegling närmar sig, bestående av 10 skepp, med 1.000 pasagerare från 20 olika länder, mot den belägrade Gazaremsan, så trappar nu de israeliska myndigheterna upp sina hot, skriver sajten Desertpeaces Bego Astigarraga.

Den israeliska regeringen kämpar in i det sista för att förmå de andra medelhavsländerna att hindra våra skepp från att segla. I dag nås vi av uppgiften att de svensk/grekiska skeppen ännu inte lämnat Grekland. Uppgifter om ny dag för avfärd kan inte lämnats av säkerhetskäl. Inte heller spanska Ship to Gaza kan lämna sådana uppgifter.

De israeliska myndigheterna verkar nu helt övergivit sin tidigare strategi att skapa goodwill, istället hotar man: Israel varnar diplomater från främmande länder att göra sig beredda att ”ta konsekvenserna” enligt spanska Ship to Gaza, Rumbo a Gaza.

Israeliska Haaretz avslöjade nyligen att IDF övar sina krypskyttar och specialkommandon i att kapa våra skepp.

Det skepp som ska föra 50 personer från Spanien, bland annat en reporter är döpt till Gernika och kommer bland annat att vara lastat med baskiska konstnärers tolkning av Pablo Picassos berömda målning Guernica, eller Gernika som avbildade de tyska och italienska fascisternas terrorbombning av staden i norra Spanien, 1937.

De spanska myndigheterna har ännu inte officiellt svarat på de israeliska hoten. Men utrikesminister Trinidad Jiménez har sagt att bästa sättet att hjälpa Gaza är genom diplomatiska påtryckningar, inte flottor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s